Ana Sayfa Vergi 7166 sayılı kanun kapsamındaki ilave personel teşvikinden faydalanmak için işçinin İş–Kur’a kayıt...

7166 sayılı kanun kapsamındaki ilave personel teşvikinden faydalanmak için işçinin İş–Kur’a kayıt olması gerekiyor mu?

856
0
7166 sayılı kanun kapsamındaki ilave personel teşvikinden faydalanmak için işçinin İş–Kur’a kayıt olması gerekiyor mu?

İşveren açısından gerekli şartları taşıyan iş yerine yeni girişi yapılan işçiyi 7166 sayılı kanun teşvikinden faydalandırmak istiyoruz. Teşvikten faydalanmak için işçi İş –Kur’ a kayıt olmak zorunda mıdır?

22/2/2019 tarihli ve 30694 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 7166 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 8 inci maddesiyle 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununun geçici 19 uncu maddesine, son fıkrasından önce gelmek üzere on dördüncü fıkra olarak “1/2/2019 ila 30/4/2019 tarihleri arasında iş yerlerinde 2018 yılı Ocak ile Aralık ayları/döneminde aylık prim ve hizmet belgesi veya muhtasar ve prim hizmet beyannamesi ile 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında uzun vadeli sigorta kollarından en az sigortalı bildirimi yapılan aydaki/dönemdeki sigortalı sayısına ilave olarak işe alınanların,

iş sözleşmesinin işveren tarafından haklı nedenlerle feshedilmesi hariç olmak üzere,

işe alındıkları tarihten itibaren dokuz aylık sürede iş sözleşmesi feshedilmeksizin çalıştırılmaları halinde bu maddede belirtilen prim desteği ile birlikte işe alındıkları ay dâhil üç aylık süre için prim ödeme gün sayısının 67,36 Türk lirası ile çarpımı sonucu bulunacak tutar Fondan karşılanmak üzere işverene destek olarak ayrıca sağlanır. Bu fıkra kapsamında işverene sağlanan ücret desteği işverenin Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borçlarına mahsup edilir, ancak işverene ödenmez. ” fıkrası eklenmiştir.

Anılan fıkra hükümleri 1/2/2019 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihi itibariyle yürürlüğe girmiş olup, uygulamaya ilişkin usul ve esaslar aşağıda açıklanmıştır.

Kanun No: 4447 Sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu
Tabi olduğu kurum: İş-kur

Bu kanuna göre teşvik uygulaması için işçi İş-Kur’a kayıtlı olmak zorundadır.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

2019 Şubat ayında 6111 sayılının kanunun 4447/10. Maddesi kapsamında işe girişini yaptığım personeli 27103 sayılı kanun kapsamına çevirebilir miyiz?

4447 Sayılı kanun geçici 10. Madde kapsamında teşvikten yararlanabilecek personelin işe giriş bildirgesinde özellikli bir durum var mıdır?

4447 SAYILI KANUNUN GEÇİCİ 19 UNCU MADDESİ UYARINCA ÜCRET, PRİM DESTEĞİNE İLİŞKİN 21.03.2019 TARİHLİ VE 2019/7 SAYILI GENELGE

 

Önceki İçerikAlman tüketici olumlu tavrını koruyor
Sonraki İçerikYabancı Statüsünde ÇalIşan Sigortalıların Eksik Gün Nedenleri Genişletildi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz