Ana Sayfa Vergi 7143 sayılı kanun kapsamında yapılan matrah artırımının bir taksitinin ödenmemesi durumunda taksitlendirme...

7143 sayılı kanun kapsamında yapılan matrah artırımının bir taksitinin ödenmemesi durumunda taksitlendirme bozulur mu?

7143 yasa ile 2016 ve 2017 için matrah artırımında bulunduk. 6 taksit Taksitlerin sadece son 6. taksiti ödeyemedik. Bu durumda 7143 matrah artırımından faydalanmaz mıyız?

1043
0

7143 yasa ile 2016 ve 2017 için matrah artırımında bulunduk. 6 taksit Taksitlerin sadece son 6. taksiti ödeyemedik. Bu durumda 7143 matrah artırımından faydalanmaz mıyız?

7143 SK göre matrah artırımı taksitlerinden birinin dahi ödenmemesi halinde matrah artırımı avantajı kayıp olur. Ödenmeyen taksitler Gecikme zammı ile tahsil edilir.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik2017 Yılı sonu itibariyle 5 Milyon brüt satışı olan firma ne zaman e-fatura, e- defter, e-arşiv kullanmak zorundadır?
Sonraki İçerikKimler yeni nesil ÖKC Kullanmak Zorunda Değildir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz