Ana Sayfa Vergi 7143 sayılı kanuna kapsamında ilgili yıllara ait matrah artışında bulunup borcunu ödemeyen...

    7143 sayılı kanuna kapsamında ilgili yıllara ait matrah artışında bulunup borcunu ödemeyen firmaların dönemleri inceleme konusu yapılır mı?

    660
    0

    7143 Sayılı kanunun matrah artırımında bulunan mükellef taksitli ödeme seçeneğini seçmiş ve ilk 2 taksitini süresinde ödemiştir. Ancak kalan taksitlerini ödeyememiştir. Kalan borçlarını ödediği takdirde ilgili dönemler için 7143 matah artırımından yararlanabilir mi?

    7143 SAYILI KANUNA GÖRE Matrah artışı yapanlar taksitleri süresinde ödemez ise; Matrah artışının avantajlarını kaybeder. (Defterleri incelenebilir)

    7143 sayılı kanuna göre 2016 yılı KDV ve kurumlar vergisi matrah artışında bulunan bir Mükellef matrah artış taksitlerini zamanında ödemediğinden matrah artışı ihlalinde bulunmuştur. Mükellefin 2016 yılı defterleri vergi müfettişi tarafından incelemeye davet edildi ve ilgili yıl için ilave KDV matrah farkı tarh edilmiştir. İlave çıkarılan KDV matrah farkından 7143 sayılı kanuna göre ödediğimiz KDV matrah farkını mahsup edebilir miyiz?

    Hayır böyle bir mahsup işlemi olmaz.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir.Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKolay İhracat Platformu 14 bin kayıtlı kullanıcıya ulaşarak ihracatçının bir numaralı bilgi kaynağı haline geldi
    Sonraki İçerikTOBB ve VİSA, küçük işletmelerin faaliyetlerine devam etmelerini desteklemek için “Bir Alışverişle Çok Şey Fark Eder” kampanyası başlattı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz