Ana Sayfa SGK 7103 sayılı kanun kapsamında alınan SGK teşvikleri geçmiş dönem borçlarına mahsup edilebilir...

7103 sayılı kanun kapsamında alınan SGK teşvikleri geçmiş dönem borçlarına mahsup edilebilir mi?

7103 sayılı kanun kapsamında alınan SGK teşvikleri geçmiş dönem borçlarına mahsup edilebilir mi?

706
0

7103 sayılı kanunla getirilen kanun kapsamında geriye dönük teşvik alacağı olan firmanın kapalı olan şube SGK dosyasına ait 2015 yılından borçları bulunmaktadır. Biz bu borçlar için mahsup talep ettiğimizde geriye dönük teşvik iadelerinin 2018 mayıs dönemi sonrası borçlarından yapılabileceği söylendi. Kanunda ise yasal süresi geçmiş borçlarına diye ibare var, bu durumla ilgili nasıl bir itiraz süreci yürütebiliriz ya da genelge kanunun önüne geçebilir mi?

Genelge Kanunun ilgili dönemde uygulamasını ifade etmektedir. Bu konu da itiraz ilgili SGM ye konunun tüm açıklığıyla yazılıp yazılı görüş istenmesi ile olmalıdır.


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Logomuhasebe karen ltd veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikDevlet memurları şirketlere ortak olabilir mi?
Sonraki İçerikŞehit aylığı alan bir kişi sigortalı olarak işe girdiğinde maaşı kesilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz