Ana Sayfa Ekonomi 7 kömür sahası özel sektöre açılıyor

7 kömür sahası özel sektöre açılıyor

617
0

7 kömür sahası özel sektöre açılıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 7 kömür sahasının üretime açılacağını açıkladı. Dönmez, “Yeni sahalarda yılda 7.5 milyar liralık ithal kömürün ikamesiyle cari açığın kapanmasına katkı sağlayacağız” dedi.

Bakan Dönmez, TTK alanlarında yıllık ek 3 milyon ton, TKİ alanlarında ise ek 15.6 milyon ton kömür üretileceğini belirterek, “TKİ ruhsatlarında 25 ila 30 yıllık projeyle 72.3 milyar liralık yerli kömür ekonomiye kazandırılacak” diye konuştu.


Kaynak:Sputnik
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. MuhasebeNews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikİçişleri Bakanlığı, valilere stokçuluk yapanlar ve fahiş fiyat uygulayanlarla ilgili talimat verdi.
Sonraki İçerikYeni Havalimanı’nda THY’nin ilk uçuş fiyatları belli oldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz