Ana Sayfa Çalışma Hayatı 7 günlük yarım ücret ödemesi yapılarak KÇÖ’ye başvuru yapılan ve onaylanmayan personel...

7 günlük yarım ücret ödemesi yapılarak KÇÖ’ye başvuru yapılan ve onaylanmayan personel için ücretsiz izin desteğine başvuru yaparsak tekrar 7 günlük ücret hesaplaması yapacak mıyız?

506
0

KÇÖ başvuru tarihinden itibaren işverene ait olan 7 günlük ücreti, yarım ücret yapmak zorunda mıyız? Tam ücret ödemesi yapabilir miyiz? 24.03.2020 kısa çalışma ödeneğine başvuru yaptık.7 günlük ücreti de işveren ödedi. Bu şekilde Mart aylık prim hizmet beyanı 30 gün üzerinden yapıldı. Fakat ilgili personelin kısa çalışma ödeneğini hak etmediği tarafımıza bildirildi. Nisan için sistemden 14 günlük nakdi ücret desteğine kayıt yaptırdık. Bu 14 günlük süre 28.pandemi kodu içermektedir. Nisan 1 ile 16’sı arası da sıfır(sıfır)gün sayısı mı belirteceğiz. Eksik gün nedenini farklı mı seçeceğiz? Başlangıcı nisan ayı olmak üzere nakdi ücret desteğine başvurduğumuz personellere sisteme 14 gün nakdi ücret girmemizden dolayı 17’sınden önceki sürede 7 gün yarım ücret puantajı yapacak mıyız?

Evet 4857 Sayılı İş Kanunu 40. maddesinde “24 ve 25 inci maddelerin (III) numaralı bentlerinde gösterilen zorlayıcı sebepler dolayısıyla çalışamayan veya çalıştırılmayan işçiye bu bekleme süresi içinde bir haftaya kadar her gün için yarım ücret ödenir” hükümleri yer almaktadır. Buna göre işçiye ilk 7 gün için yarım ücret ödenecek olup, yarım ücret alınan sürelerin tamamının (7 gün) prim ödeme gün sayısı olarak APHB’de bildirilmesi gerekmektedir.

Belirttiğiniz işçi için 29 kod ila 30 gün bildirim Nisan ayı için yapınız.

Mart ayında tüm işçilerinize 7 günü ödediğiniz için tekrar gerek bulunmamaktadır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTüm ay boyunca kısa çalışma ödeneği alan bir personelin bordrosu nasıl hazırlanmalıdır?
Sonraki İçerikMayıs ayına nakdi ücret desteğine başvuru yapılan personelin bayrama denk gelen günleri işveren tarafından mı ödenecektir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz