Ana Sayfa Muhasebe 65 yaş üstü kişilerin yıllık gelir vergisi beyannamelerinin beyan süresi nedir?

65 yaş üstü kişilerin yıllık gelir vergisi beyannamelerinin beyan süresi nedir?

1517
2

Sosyal yardım alan kuzenine evini oturması için veren birisi kira gelir beyannamesi vermek zorunda mıdır?

Emsal bedelden gelir vergisi beyannamesi verilmesi gerekir.

65 yaş üstü mükellefler için yıllık gelir vergisi beyanname verme süresi nedir?

(24.3.2020 Tarih ve 31078 Sayılı Mükerrer Resmi Gazete’de yayınlanan 518 No.lu Tebliğ)

65 yaş ve üstünde olması veya kronik rahatsızlığı bulunması nedeniyle sokağa çıkma yasağı kapsamına giren mükellefler ve meslek mensupları ile beyanname/bildirimleri bu meslek mensuplarınca verilenler itibarıyla mücbir sebep hali ilan edilmesi

 MADDE 5 – (1) İçişleri Bakanlığınca alınan tedbirler uyarınca 65 yaş ve üstünde olması veya kronik rahatsızlığı bulunması nedeniyle sokağa çıkma yasağı kapsamına giren mükellefler ve meslek mensupları ile bu Tebliğin yayımlandığı tarih itibarıyla geçerli olan “Aracılık ve Sorumluluk Sözleşmesi” uyarınca beyanname/bildirimleri bu meslek mensuplarınca verilenlerin 22/3/2020 ila sokağa çıkma yasağının sona ereceği tarih (bu tarihler dâhil) arasında mücbir sebep halinde olduğunun kabul edilmesi uygun bulunmuştur.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikŞubat 2020’de bir önceki aya göre tavuk yumurtası üretimi %5,8 azaldı
Sonraki İçerikİş yeri ve konut kira geliri birlikte elde edilirse nasıl beyan edileceğine dair örnek uygulama

2 YORUMLAR

  1. 518 Nolu tebliğe göre 65 yaş üstü Gelir Vergisi mükellefi tüm yurttaşların beyanname ve ödeme tarihleri sokağa çıkma yasağının bitiminden itibaren 15. gün sonudur. Lütfen başlığı düzeltiniz ve yanıltıcı bilgi vermeyiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz