Ana Sayfa Muhasebe 649 hesabın altına alt hesap açabilir miyiz?

    649 hesabın altına alt hesap açabilir miyiz?

    912
    0

    649 hesabın altına alt hesap açabilir miyiz?

    Alt hesap açılması kullanıcıları tercihindedir. İstediğiniz gibi alt hesap açılabilirsiniz. Örneğin “649.001 Sigorta hasar gelirleri “gibi Ana hesap sonrası kodlar kullandığınız muhasebe programına göre numara ve isim verebilirsiniz.

    740 hesaba borç kaydedilen hizmet alım faturası ile ilgili iade fatura, fiyat farkı fatura vb. kesilen faturalar hangi hesaba kaydedilir. 740 hesaba alacak mı yoksa 649 veya 679 mu? 

    649 veya 679 hesap kullanılır. 740 hesap ters çalışmaz.

    7326 sayılı kanuna göre kayıtlara aldığımız emtia karşılığı olan 525 hesap nasıl kapatılır?

    Stok artışı beyanında bulunup karşılık hesabına kaydettiği tutarlar sermayenin unsuru sayıldığından, bu tutarların ortaklara dağıtılması halinde gelir vergisi tevkifatı yapılmayacaktır.

    Diğer yandan anılan tutarlar şirket ortakları tarafından da ayrıca gelir vergisi beyannamesi ile beyan edilmeyecektir.

    525 Hesap istenir ise Sermayeye eklemek suretiyle de kapatabilir.


    Kaynak: İsmmmo, GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİşyerine alt kiracı alan bir avukatın kira geliri için serbest meslek makbuzu düzenlemesi gerekiyor mu?
    Sonraki İçerikYabancı gerçek kişi e-devlet şifresi alabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz