Ana Sayfa SGK 6111 sayılı SGK teşvikinden faydalanmamın şartları nelerdir?

    6111 sayılı SGK teşvikinden faydalanmamın şartları nelerdir?

    SGK Teşvik sorgulaması

    1078
    0

    Daha önce kendi işyerimizde 6111 sayılı teşvikten faydalandırdığımız işçiyi işten çıkarıp aynı iş yerine tekrar giriş yaparsak 6111 sayılı teşvikten kalan süremizde faydalanabilir miyim? 

    4447/ geçici 10 (6111 sayılı teşvik) Sigortalı Yönünden 6111 Teşvikini Değerlendirecek Olursak; -01/03/2011 ila 31/12/2022 tarihleri arasında işe alınmış olmalı, 

    -18 yaşından büyük olmalı, 

    -İşe alındığı tarihten önceki 6 aylık dönemde işsiz olmalı, 

    -Ortalama sigortalı sayısına ilave çalıştırılmalı. 

    -Kadın sigortalılar açısından öncelikli olarak 18 yaşından büyük olma şartı aranırken, teşvikten faydalanılacak erkek sigortalı için 18-29 yaş şartı aranmaktadır. 

    -29 yaşından büyük erkek sigortalılar için İŞKUR kaydı aranmakla birlikte 6 ay süre ile yine teşvik imkânı getirilmiştir. 

    Pratikte de yapılması gereken e-sgk/ işveren sistemi / teşvik sorgulama ekranından işçinin T.C. si yazılarak teşvikte yararlanmasına dair kesin netice alınması mümkündür.

    2020 yılında 3 ay SGK’lı elemanı olan işveren 2021 yılı ocaktan itibaren 1 elemanı devam ediyor. Mart ayında 1 eleman aldı. Nisan ayında da 1 eleman daha aldı. İşçilerin şartları uygun maddeye göre İşveren bu sonradan aldığı 2 elemanı 4447 SK Geçici 19.maddeye göre teşvikten yararlandırabilir mi?

    Teşvik sorgulamalarınızı; işyeri şifrelerinizi girerek e-sgk / işveren sistemi / teşvik sorgulama ekranından işçinizin T.C.’sini yazarak yapabilirsiniz.

    Mükellefim sigortasız bir çalışanının SGK tarafından tespit edilmesine istinaden idarî para cezasına çarptırıldı. Bu durumda 5510 sayılı kanuna istinaden 5 puanlık indirimden istifade edemiyor. Peki bu indirimden faydalanamama cezası hangi tarihten itibaren başlamaktadır? 

    Mahkeme kararıyla veya yapılan kontrol ve denetimlerde çalıştırdığı kişileri sigortalı olarak bildirmediği veya bildirilen sigortalıyı fiilen çalıştırmadığı tespit edilen işyerleri ilk tespitte bir ay süreyle, ilk tespit tarihinden itibaren üç yıl içinde tekrar eden her bir tespit için ise bir yıl süreyle 5510 sayılı Kanun, 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu ve 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununda yer alan sigorta primi teşvik, destek ve indirimlerden yararlanamayacaktır. Cezanın tebliğ tarihi itibariyle bir yıl uygulanır.

    2020/12: 2 kişi,
    2021/01: 2 kişi,
    2021/02: 2 kişi vardı biri ayrıldı. (Aynı ay içinde başka biri daha işe alındı) İşe alınan bu yeni kişi için 27256 sayılı teşvikten yararlanma durumu nedir? 

    27256 prim desteğinin belge işlemleri ile ilgili SGK duyurusunda: 

    a) https://uyg.sgk.gov.tr/IsverenSistemi adresi üzerinden erişilecek “İşveren Sistemi / Teşvikler ve Tanımlar / Teşvikten Faydalanılacak Sigortalı Tanımlama / 27256 İlave İstihdam” ekranları vasıtasıyla tanımlama yapılması gerektiği, 

    b) Tanımlaması yapılan sigortalı/sigortalılar için 2020/12.ay/dönemi itibariyle ve tanımlama yapılan dönemlerle sınırlı kalmak kaydıyla MUHSGK sisteminden 27256 kanun numaralı MPHB verilebileceği, 

    c) MUHSGK sisteminden 27256 kanun numaralı belge onayı aşamasında “koşullara uygun sigortalı bulunamadı, sigortalılarınızı kontrol ediniz” uyarı mesajı ile karşılaşılması durumunda, sigortalıların belge verilen dönem için 27256 kanun numarasından tanımlama kaydının bulunup bulunmadığının kontrol edilmesi gerektiği, 

    d) Sigortalının prim ödeme gün sayısının 44,15 TL ile çarpımı sonucu bulunacak destek tutarının tahakkuk fişinde gösterilmeyeceği, bunun yerine tahakkuk fişinde “indirim emanette gösterilmiştir” açıklamasına yer verileceği, 

    e) Destek indirim tutarının ilgili ayın sonuna kadar işverenlerin işyeri emanet hesaplarında gösterileceğini ve borca mahsup edileceği, banka borç sorgulaması sırasında da 27256 kanun numarasından karşılanacak destek tutarının indirimsiz tutar olarak görüntüleneceğinden işverenlerin tereddüde kapılmaması gerektiği, 

    f) https://uyg.sgk.gov.tr/IsverenSistemi adresi üzerinden erişilecek “İşveren Sistemi / Teşvikler ve Tanımlar / Cari Dönem Hatalı Teşvik Sorgulama” menüsü vasıtasıyla en düşük ay sayısına ilave olunup olunmadığının kontrol edilebileceği, açıklanmıştır.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBSMMMO Mali Müşavirlere Blockchain ve Kripto Para Eğitimi Verdi
    Sonraki İçerikİngiltere’de Aralık-Şubat döneminde işsizlik oranı sürpriz şekilde %4,9’a geriledi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz