Ana Sayfa TTK 522 Maddi Duran Varlık Yeniden Değerleme Artışı Hesabındaki tutarın sermayeye ilavesi için...

    522 Maddi Duran Varlık Yeniden Değerleme Artışı Hesabındaki tutarın sermayeye ilavesi için düzenlenmesi gereken SMMM raporu formatı var mıdır?

    1274
    0

    TTK 462 Maddesi (1) Bendi uyarınca 522 Maddi Duran Varlık Yeniden Değerleme Artışı Hesabındaki tutarımızı sermaye artırımında kaynak olarak kullanmak istiyoruz ancak artırım için nasıl bir rapor yazmamız gerekiyor?

    Bu rapor için özel bir format yok. Web sayfamızdaki (İSMMMO) rapor örneklerinden olan “DAĞITILMAYAN GEÇMİŞ YIL KARLARININ SERMAYEYE İLAVESİNİN TESPİTİ RAPORU” dan yararlanarak, yeni format oluşturabilirsiniz.

    ____________________________

    BENZER İÇERİKLER
    _________________________

    Limited şirketimde geçmiş yıl karlarını sermayeye ekleyeceğim. Mali müşavir sermaye tespit raporunda noter bölümünde elektronik defter olduğundan noter tasdik bölümüne ne yazacağım?

    İlgili alana defterin e defter olarak tutulduğu bilgisini yazmanız yeterlidir. Ticaret sicili her gün yüzlerce bu konuda işlem yapmaktadır.




    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikÖdeme kaydedici cihazlar (Yazar kasa) hemen gider yazılabilir mi?
    Sonraki İçerik4 Hissedarı olan iş yeri kira ödemesinin toplamının haddi geçmesi halinde Ba formunda bildirilmesi gerekiyor mu?