Ana Sayfa Muhasebe 5.000 TL üstü poliçelerin B formunda bildirimi yapılır mı?

5.000 TL üstü poliçelerin B formunda bildirimi yapılır mı?

677
0

Bir A.Ş. çalışanlarının hepsine bireysel sağlık sigortası yaptırırsa rakamlar 5.000 TL ve üzeri ise firma poliçelerin bildirimini BA kapsamında yapmalıdır? Diğer bir sorum ise çalışanların eş ve çocuklarına da yapılan bireysel sağlık sigortaları da ilgili çalışanın ücretine brüt olarak yansıtılarak giderleştirilip vergilendirilir mi yoksa sadece çalışanın kendisine yapılan bireysel sağlık sigortaları mı dikkate alınır?

5 Bin liranın üstündeki poliçeler B formunda bildirilir. Çalışan ve eşe ait Sağlık sigorta primi işverence ödenmesi halinde ödemenin brüt tutarı maaşa eklenir. Oluşan gelir vergisi matrahından GVK 63/3 maddesinde belirtilen şartlara ve orana göre indirim yapılır.

Limited şirketimize 03.12.2019 da şirketin sevkiyatlarında kullanılmak üzere, bir adet 2.el binek oto aldı. Fatura şu şekilde düzenlenmiştir.

Araç bedeli:113.000-TL

Araç satış komisyon bedeli: 500 TL

Komisyon bedeline uygulanan KDV: 90 TL

Fatura genel Toplamı: 113.590,00 TL

Bu faturanın B formunda bildiriminde hangi rakam esas alınmalıdır?

KDV hariç ödenen toplam bedel bildirilir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikProje keşif ve metraj hesaplama ile hakediş hesaplama işleri ticari kazanç mıdır, Serbest Meslek Kazancı mıdır?
Sonraki İçerikAhşap yakma ile yapılan resim ve ahşap oyma sanatından elde edilecek kazancın vergilendirilmesi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz