Ana Sayfa Muhasebe 5.000 TL altındaki faturalarımızı kağıt ortamda düzenlemenin adet olarak bir sınırı var...

    5.000 TL altındaki faturalarımızı kağıt ortamda düzenlemenin adet olarak bir sınırı var mı?

    499
    0

    Bir takvim yılında bir mükellefe 5.000 TL’nin altında fatura kesme limiti var mı acaba? Örnek; bir yıl içinde bir mükellefe 2.000, 3.000,4.000 vb. sınırsız adet fatura kesebilir miyiz?

    Limit her fatura için ayrı ayrı değerlendirilir. Böyle bir sınırlama olmaz.

    Re’sen terk olduğunu gönderdiğimiz BA formundan öğrendiğimiz mal alımı yaptığımız firma, terk işlemine itiraz ettiklerini durumu kendilerinin de yeni öğrendiğini ve aslında faal olduklarını söylemektedir. Tarafımıza temmuz ayında e-arşiv portaldan fatura kesilebilmiştir. (Re’sen terk fatura kesildikten sonra olmuş demektir.) Malzeme alınmış ödemesi vadeli çek ile yapılmıştır. Bu koşullarda, hiçbir şey yapmayıp faale geçişi beklemek mi? KDV’den o faturayı çıkarıp düzeltme vermek mi?

    Fiilen mal alışı yapılmış (Fatura ve irsaliye varsa) ve ödemesi çek ile gerçekleşmiş ise düzeltme yapmanıza gerek yoktur.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKonutlarda, 1 kWh elektrik için, tüketicilerin 2020 yılı I. döneminde ödediği tutar bir önceki yılın aynı dönemine göre %32,3 arttı
    Sonraki İçerik2020’nin ilk 8 ayında ABD ile ikili ticaret hacmi %3,5 arttı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz