Ana Sayfa SGK 4b’li olan şirket ortağı başka bir iş yerinde 4a’lı olarak çalışabilir mi?

    4b’li olan şirket ortağı başka bir iş yerinde 4a’lı olarak çalışabilir mi?

    Şirket ortaklığından dolayı 4/B’li olan kişi ortak olmadığı şirkette 4/A’lı olabilir mi?, Huzur Hakkı ödemesi ücret gibi gelir vergisi ve damga vergisine tabi midir?, Şirket ortağının sigortalılığı,

    788
    0

    Şirket ortakları kendilerine şirketten özel sağlık sigortası yaptırmıştır. Ödemesini şirket yapacaktır.

    Aynı zamanda huzur hakkı almaktadırlar. Bu sigorta primlerini huzur hakkındaki gelir vergisi matrahından mı yoksa yıllık beyanname verecekseler ordan mı düşmem gerekiyor?

    Huzur hakkı ödemesi GVK 61. maddeye göre ÜCRETtir. Özel sağlık sigorta primi GVK 63/3. maddede belirtilen koşullara göre matrah dan indirilebileceği gibi tercih edilmesi halinde de Yıllık GV Beyannamesinden de indirilebilir (GVK 89/ 1. maddedeki koşullara göre)

    Hekimlikten dolayı serbest meslek mükellefiyeti devam eden doktorun limited şirkette sigortalı olarak çalışmasında herhangi bir engel var mıdır?

    4/b’li kişinin ortağı olmadığı bir işyerinde SGK 4/a’lı olmasında hiçbir yasal engel yoktur.

    Ancak konunun tabipler odası tarafı bulunmaktadır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTüketici fiyat endeksi 2020 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre %0,97 arttı
    Sonraki İçerikYerli ve yabancı sinema filmi gösteriminde bulunan sinema işletmelerine e-Bilet uygulamasına geçme ve düzenleyecekleri giriş biletlerini e-Bilet olarak düzenleme zorunluluğu getirildi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz