Ana Sayfa Muhasebe 4a ve 4b sigortalılığı olan bir kişi emeklilik başvurusu yaptığında hangi kurumdan...

    4a ve 4b sigortalılığı olan bir kişi emeklilik başvurusu yaptığında hangi kurumdan emekli olacağı nasıl hesaplanır?

    4a ve 4b sigortalılığı olan bir kişi emeklilik başvurusu yaptığında hangi kurumdan emekli olacağı nasıl hesaplanır?

    902
    0

    Ekim 2008 öncesi başlangıcı olan kişi 4a kapsamından çalışması devam etmekte. Emeklilik açısından 5.975 gün prime tabi şu an ödenen primleri 5900 gün. Sigortalı işinden ayrılıp şirket kurmak istiyor. 4B kapsamında sigortalılığı 3,5 yıldan fazla devam ederse emekli olacağı kurum hangisi olacaktır?

    Emekliliği için tüm hesaplamalar yani yaş yıl ve prim günü tamamlandığında ki son 7 yıl içinde 1261 gün hangi kurumdan prim ödenmişse o kurumdan emeklilik haklarınızın hesaplaması yapılacaktır.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Logomuhasebe karen ltd veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKesilen vergi cezalara itiraz edilmezse indirim yapılıyor mu?
    Sonraki İçerikFinans Nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz