Ana Sayfa Çalışma Hayatı 4a sigortalı çalışan personelin sigortalılığı kesintiye uğrayıncaya kadar prim yatması ne anlama...

4a sigortalı çalışan personelin sigortalılığı kesintiye uğrayıncaya kadar prim yatması ne anlama gelmektedir?

1047
0
4a sigortalı çalışan personelin sigortalılığı kesintiye uğrayıncaya kadar prim yatması ne anlama gelmektedir?

SGK 4/a sigortalılığında ” (4/a) kapsamındaki sigortalılıkları kesintiye uğrayıncaya kadar ” diye bir tabir var. Bu ne anlama geliyor?

4a sigortası olan biri 17 ay boyunca her ay üst üste 10 günlük ücretsiz izne ayrılıyor. Bu ” (4/a) kapsamındaki sigortalılığın kesintiye uğraması ” anlamına gelir mi?

4/a kapsamında çalışan işçinin aralıksız çalışması anlamına gelir. Evet, kesinti.

 

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Şirket ortakları kendilerini şirketlerinde 4a sigortalı olarak gösterebilir mi?

Emekli sandığından yetim aylığı almakta olan bekâr kız çocuğu 4A kapsamında sigortalı olursa yetim aylığı kesilir mi?

Yurtdışında bulunduğum zamanlarda Türkiye’de 4a kapsamında sigortalı olabilir miyim?

 

Önceki İçerikBes sisteminden çıkan birisi başka bir iş yerinde işe girdiğinde Bes sistemine dahil olur mu?
Sonraki İçerikAdres değişikliği nedeniyle 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıkları fesih edilen ve bunun neticesinde tekrardan mütevelli heyetine yapılan başvuru sonucu tekrar 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklardan faydalanan kişi alamadığı aylıkları alabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz