Ana Sayfa Çalışma Hayatı 4a kapsamında çalışan şirket ortakları ve yönetim kurulu üyeleri kısmi çalışma kapsamındaki...

4a kapsamında çalışan şirket ortakları ve yönetim kurulu üyeleri kısmi çalışma kapsamındaki günleri için Bağ-Kur primi öder mi?

671
0

 Şirketlerimiz bünyesinde çalışan elamanlarımızdan bir tanesi farkı bir şirkette Yönetim Kurulu Başkanlığı görevi yapmaktadır. Firma da 01.04.2020 tarihinden itibaren kısmi çalışma uygulanmaktadır. Çalışanımız için eksik gün gösterilmesinde dolayı BAĞ-KUR’a mı tabii olacaktır?

Kişinin önceden başlamış ve halen devam eden 4/ b sigortalılığı var ise hakkında KÇÖ uygulaması yapılması halinde 4/b sigortalılığı devreye girecektir.

Personelim daha önce 10 yıl şirketimizde çalıştı daha sonra işveren tarafından fesih ile çıkışını verdik ve işsizlik sigortasını aldı daha sonra 1 yıl sonra işe tekrar aldık ve şu an bir yıldır bizimle çalışıyor. Kısmi çalışmadan faydalanabilir mi?

İşçinin Kısa Çalışma Ödeneğinden Yararlanabilmesi İçin; İşverenin kısa çalışma talebinin iş müfettişlerince yapılacak inceleme sonucu uygun bulunması, Kısa çalışmaya tabi tutulan işçinin kısa çalışmanın başladığı tarihte çalışma sürelerini ve prim ödeme şartlarını sağlamış olması (Covid-19 etkisiyle yapılan kısa çalışma başvurularında, son 60 gün hizmet akdine tabi olmak kaydıyla son 3 yıl içinde 450 gün prim ödemiş olması), İş müfettişlerince yapılacak inceleme sonucu kısa çalışmaya katılacaklar listesinde işçinin bilgilerinin bulunması, gerekmektedir. Prim ödeme şartını sağlamadığı için kısa çalışma ödeneğine hak kazanamayanların daha önce çeşitli nedenlerle kesilmiş (yeni işe başlama vs.) son işsizlik ödeneği hak sahipliğinden varsa kalan süre kısa çalışma süresini geçmemek üzere kısa çalışma ödeneği olarak ödenir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKısa çalışma ödeneğine başvuru sonrası fiili çalışamaya başlayan yerler ne yapmalıdır?
Sonraki İçerikİşten çıkarımların yasaklandığı günlerde personel istifa edebilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz