Ana Sayfa SGK 4447 sayılı kanun 10. Maddesi kapsamında SGK teşviki almak için personel ortalamasını...

4447 sayılı kanun 10. Maddesi kapsamında SGK teşviki almak için personel ortalamasını nasıl hesaplayacağız?

808
0

Firmamızın 6111 sayılı kanun 4447 geçici 10. maddesinde teşvikten yararlanmak için ilave personel sayısı hesaplamasında geriye dönük ortalama personel sayısı 17’dir. Teşvikten yararlanabilecek ilave personel ekim ayında işe girdi. Bu personelle beraber iki kişi daha eylül ayına işe başladı. Eylül ayında teşvikten yararlanabilecek personel dâhil çalışan sayısı 19 oldu. Eylül ayında ayrılan personel olduğu için teşvikten yararlanabilecek personel 18. İşçi olarak işe girmedi ancak bordroda 19 kişi gözüktüğü için bu personel total rakama bakılarak teşvikten yararlanabilir mi?

4447 sayılı Kanunun geçici 10. maddesinde öngörülen destekten, maddede aranılan diğer şartların yanı sıra, sigortalının işe alındığı tarihten önceki aydan başlanarak son altı aylık döneme ilişkin Kurumumuza verilmiş aylık prim ve hizmet belgelerinde kayıtlı sigortalı sayısının ortalamasına ilave olarak çalıştırılması kaydıyla yararlanılabilecektir.

Ortalama Sigortalı sayısı şu şekilde hesaplanır.

3.1. Aritmetik Ortalama İle Hesaplama Yapılır Ortalama sigortalı sayısı, sigortalının işe başladığı işyerinde işe giriş tarihinden önceki altı ayda Kurumumuza bildirilmiş olan toplam sigortalı sayısının, aynı dönem aralığında SGK’na bildirim yapılmış ay sayısına bölünmesi suretiyle bulunacaktır

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİsveç’te sabit faizli enflasyon oranı Kasım 2019’da %1,7’ye yükseldi
Sonraki İçerikDijital Hizmet Vergisi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz