Ana Sayfa Muhasebe 4/A emeklisi olan ve kendi işinde çalışmaya başlayan kişi SGDP’ye tabi midir?

4/A emeklisi olan ve kendi işinde çalışmaya başlayan kişi SGDP’ye tabi midir?

1088
0

 Müstahsil alımlarında e-kesinti sistemi kullanıyoruz. Sisteme girdiğimizde ve sigortalıyı sorguladığımızda şu şeklide bir uyarı almaktayız “4/b tarım sigortalısının (Tarım Bağ-Kur) prim borcu yoktur. Kesinti yapılamaz.” Bu uyarıya rağmen her halukarda %2 Bağ-kur kesintisi yapmalı mıyız yoksa bağkur sigortalısının sistemde gözüken bir borcu olması durumunda mı kesinti yapmalıyız?

(10.01.2019 10:46)


Kişi emekli ve 4b olarak ortaklığına devam edecek ise SGDP ödemesi yapmayacaktır. Bu anlamda SGK tarafından yapılan 21.02.2016 tarihli duyuruda, 4/a, 4/b ve 4/c kapsamında yaşlılık veya emekli aylığı alanlardan, esnaf olarak çalışmaları sebebiyle aylıklarından SGDP (sosyal güvenlik destek primi) kesintisi yapılanların bu kapsamdaki sigortalılıkları 29.2.2016 tarihi itibariyle sonlandırılacağı belirtilmiştir.

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

4/A lı (SSK) Çalışanlar Daha Önceki Emekli Sandığı Hizmetlerinden Dolayı İkramiye Alabilir mi?

 

Sigortalı Çalışan Kişi (4/A), Vefat Eden Eşinden Dolayı Emekli Sandığı Yetim Aylığı Alabilir mi?

 

SSK (4/a) Kısmi Emeklilik Şartları Nelerdir?

 

Emekli olup SGDP ödeyerek çalışanlar 2019 için açıklanan yeni asgari ücrete göre ne maaş alacaklar?

 

 

Önceki İçerikÖzel sektörde çalışan bir işçinin kaç yıldan sonra istifa sonucu kıdem tazminatı hakkı vardır?
Sonraki İçerikAdres değişikliğinin vergi dairesine bildirim süresi ne kadardır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz