Ana Sayfa Muhasebe 331 hesaba aidat uygulanır mı?

331 hesaba aidat uygulanır mı?

3405
0
331 hesaba adat uygulanır mı?

Bir mükellefimiz vergi incelemesine girdi. Müfettiş 331 hesaba neden adat hesaplanmadı diye sordu. Sizin de sitenizden okuduğum üzere 331 hesaba adat hesaplanmıyor. Bunun bir dayanağı vs. var mıdır?

331 Hesaba adat uygulanmaz. Dayanak mantıktır. Ortağın şirkete verdiği borca adat hesaplanmaz. Şirketin ortağa verdiği borca adata hesaplanır.

 

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Bilanço usulüne göre defter tutan gelir vergisi mükellefleri geçmiş yıl karlarını 331 hesapla kapatabilir mi?

 

 

Önceki İçerikSGK dosyası ihaleyi kazanan firma yerine işi yapacak taşeron adına açılabilir mi?
Sonraki İçerikÇalışanlara yatırdığımız tamamlayıcı sağlık sigortası bordroya ayni yardım olarak eklenir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz