Ana Sayfa SGK Otomatik Tescili yapılan SGK İNŞAAT dosyalarında ilişiksiz yazısı nasıl alınacak?

Otomatik Tescili yapılan SGK İNŞAAT dosyalarında ilişiksiz yazısı nasıl alınacak?

SGK ilişiksiz yazısı yeni sitemde nasıl alınacak?

1995
0

OTOMATİK TESCİL EDİLEN İNŞAAT İŞYERLERİNDE ARAŞTIRMA İŞLEMİ

ÖZET : Yapı ruhsatına istinaden otomatik işyeri tescil edilen özel nitelikteki inşaat işlerinden dolayı SGK’ya ilişiksizlik belgesi müracaatları yapılmadan ve bu belgeyi temin etmeden yapı kullanma izin belgesi alabilmeleri imkânı getirildi.
UYGULAMANIN USUL VE ESASLARI:
Yapı ruhsatına istinaden otomatik tescil edilmiş özel nitelikteki inşaat işyerlerinde
ilişiksiz belgesinin alınma süreci aşağıda belirtilmiştir.
1) İşveren öncelikle ruhsat vermeye yetkili makama müracaat edecektir.
2) Müracaat edilen makam, SGK’ ya yapı ile ilgili araştırma işleminde gerekli olan bilgileri
elektronik ortamda online olarak iletecektir.
3) SGK ünitesi, ilişiksiz belgesi için müracaat edilen makamdan gelen bilgiler doğrultusunda araştırma işlemini tamamlayacaktır.
4) SGK ünitesi araştırma işlemini yaparak, elektronik olarak oluşturduğu inşaat işyerine ait ilişiksizlik belgesini ilgili makama online olarak gönderilecektir.
Yukarıda açıklanan süreçler, yapı ruhsatına istinaden tescili otomatik yapılan işyerleri için uygulanacak olup, manuel tescil edilmiş özel nitelikteki inşaat işyerlerini  kapsamamaktadır. İnşaat işyeri işverenlerimiz ile meslek mensuplarımızbu düzenleme ile ilişiksiz belgesini, yapı kullanma izin belgesi için başvurduğu makamdan almış olacaktır.

Kaynak: SGK Genelge – Türmob
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikE-DEFTER Nevi Değişikliği Nedeni ile E-Defter Geçme Zorunluluğu
Sonraki İçerik1997 ve daha eski model araçlara hurda indirimi var. Ayrıca bu araçların vergi borçları da siliniyor. MTV-Genel Tebliği-11.06.2016

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz