Ana Sayfa Çalışma Hayatı 30 Haziran tarihinden sonra yapılan kısa çalışma ödeneği başvuruları değerlendirmeye alınır mı?

30 Haziran tarihinden sonra yapılan kısa çalışma ödeneği başvuruları değerlendirmeye alınır mı?

30 Haziran tarihinden sonra yapılan kısa çalışma ödeneği başvuruları değerlendirmeye alınır mı?

674
0

Kovid-19 sebebiyle kısmi çalışma faydalanma son müracaat tarihi ve faydalanma tarihi nedir? 30.06.2020 de yapılan müracaatımız kabul edilmemiştir. Bununla ilgili bir tebliğ maddesi hakkında bilgi alabilir miyim?

30.06.2020 tarihine kadar müracaat yapılmalıdır.

7226 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile yapılan değişiklikler: Kanun’un 41. Maddesi ile 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu’na Geçici Madde 23 olarak eklenen hüküm uyarınca; 30/06/2020 tarihine kadar geçerli olmak üzere, yeni koronavirüs (Covid-19) kaynaklı zorlayıcı sebep gerekçesiyle yapılan kısa çalışma başvuruları için, İşsizlik Sigortası Kanunu ek 2. maddesinin üçüncü fıkrası ile düzenlenen işçinin kısa çalışma ödeneğine hak kazanabilmesi için öngörülen hizmet akdinin feshi hariç işsizlik sigortası hak etme koşulu,

– işçilerin işyerinde kısa çalışmanın başlayacağı tarihten önceki son 60 gün hizmet akdine tabi olarak çalışmış olması,

– son üç yıl içerisinde en az 450 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primlerinin ödenmiş olması şeklinde değiştirilmiştir.

İşbu hüküm ile düzenlenen gün sayıları Cumhurbaşkanı tarafından değiştirilebilir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikYMM ve SMMM’ler ikamet ettikleri adreslerde mesleki faaliyette bulunabilir mi?
Sonraki İçerikDönem içinde alınan kırtasiye malzemelerinin iadesinde hangi hesapları kullanmalıyız?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz