Ana Sayfa Muhasebe 3 No.lu KDV beyannamesinin verilmesinin aracılık hizmet bedeli nedir?

    3 No.lu KDV beyannamesinin verilmesinin aracılık hizmet bedeli nedir?

    381
    0

    Mükellefe sadece 3 nolu KDV beyannamesi vermesine aracılık etmekten alınacak asgari ücret tutarı, yayımlanan SMMM ücret tarifesinde hangi kaleme tekabül etmektedir?

    3. DİĞER BEYANNAMELER

    D. Beyannamelerini imzalama zorunluluğu olmayan mükelleflerin VUK 340 Nolu GnTb. Ek-4 de belirtilen ARACILIK SÖZLEŞMESİNe göre ; gönderilecek beyannamelerin gönderme ücreti

    a) Aylık KDV E-Beyannameleri 36 TL


    22 Aralık 2021 ÇARŞAMBA

    Resmî Gazete Sayı : 31697

    TEBLİĞ

    Hazine ve Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı)’ndan:

    2022 YILI SERBEST MUHASEBECİLİK, SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ

    Konu

    MADDE 1 – (1) 3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanununun 46 ncı maddesi ile 2/1/1990 tarihli ve 20390 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Serbest Muhasebeci, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavir Ücretlerinin Esasları Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca hazırlanan ve 2022 yılında meslek mensuplarınca uygulanacak olan asgari ücret tarifesi ekte yer almaktadır.

    Yürürlük

    MADDE 2 – (1) Bu Tarife 1/1/2022 tarihinde yürürlüğe girer.

    Ekleri için tıklayınız


    Kaynak: Resmi Gazete, İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikDemir sac üzerinde işlem yapılması KDV tevkifatına tabi midir?
    Sonraki İçerikGerçek usul adi ortaklık mükellefiyeti olan ve aynı zamanda bilanço usulüne tabi işletmesi olan kişinin Ba Bs bildirimi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz