Ana Sayfa Vergi 3 Aylık MuhSgk gönderimi yapan firmalar ara dönemde personel alımı yaptığında MuhSgk...

    3 Aylık MuhSgk gönderimi yapan firmalar ara dönemde personel alımı yaptığında MuhSgk beyannamesini nasıl göndermelidir?

    1130
    0

    Temmuz ayında 3 aylık stopaj dönemi ile yeni açılmış firma Ağustos ayında bir personel alımı yaptı. İnteraktiften aylığa çevirip Ağustos ayının stopajını aylık vereceğimde, Temmuz beyanı ne nasıl vereceğiz?

    Öncelikle; İşçi çalıştıran mükellefler için Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesinin aylık olarak verilmesi zorunludur.

    Ancak en az 1, en fazla 10 işçi çalıştıran mükellefler beyannamelerini aylık olarak vermekle birlikte, vergiye ilişkin kesintilerini üç ayda bir beyan edebilirler.

    Şöyle ki: Her ay verdikleri beyanname ile hem vergi kesintilerini hem de prim ve hizmet bilgilerini beyan edebilirler. Her ay beyanname verdikleri halde, beyannamenin vergi kesintilerine ilişkin bölümünü mart, haziran, eylül ve aralık vergilendirme dönemlerinde olmak üzere üç aylık olarak beyan edebilirler.

    Ancak bu mükellefler Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesinin prim ve hizmete ilişkin bölümünü her ay beyan etmek zorundadır. İşçi çalıştırmayan Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi mükellefleri 3 ayda bir beyanname vermeye devam edebilecektir.

    Site yöneticiliği olan bir mükellefimizin MuhSgk’sını gönderirken borç çıkmakta ve 5510’dan faydalanamamaktadır. Borç görüntülediğimizde mart nisan ve mayıs ayları ödenmemiş gözüküyor. Bankadan ödeme yapılmak istendiğinde gözükmemektedir. Yapmamız gereken bir işlem mevcutmudur?

    Banka ödemeleriniz ile ilgili sgk’ya dilekçe ile başvurup düzeltme isteyiniz.

    Sistemdeki borcu ortadan kaldırıp öyle muhsgk düzenlemeniz gerekmektedir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAvrupa birliği katılım öncesi yardım aracı anlaşması kapsamında yapılan teslimlerimizi KDV beyannamemizde hangi kod ile bildirmeliyiz?
    Sonraki İçerikHasılat esaslı vergileme yöntemini seçenler geçici vergiyi nasıl hesaplayacaklar?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz