Ana Sayfa Muhasebe 29 yaş altı ilk kez vergi mükellefi olacak bayan genç girişimci istisnasından...

    29 yaş altı ilk kez vergi mükellefi olacak bayan genç girişimci istisnasından faydalanabilir mi?

    532
    0

    Yeni mükellef olacak 29 yaş altı bir bayan basit usül vergi mükellefi olarak ilk kez vergi mükellefi olursa Bağ-Kur Genç girişimci desteğinden faydalanabilir mi?

    01.06.2018 tarihinden itibaren ilk defa şahıs şirketi kuran 18–29 yaş arasındaki genç girişimcilere 1 yıl boyunca Bağ-Kur prim desteği sağlanacaktır. 

    Böylece aylık olarak ödenmesi gereken prim 1 yıl boyunca devlet hazinesinden karşılanacaktır. 

    Teşvik 1 yıl ile sınırlandırılmıştır.

    Ambalaj toptan ticareti yapıyoruz. İmalatçı değiliz. İmalatçıdan alıp satıyoruz. 

    1-İmalatçı firma bana ihraç kaydı ile fatura kesecek bende aynı malı ihracat yapacak firmaya ihraç kaydı ile keseceğim. Bu uygulama doğru mudur? 

    2-İhraç kayıtlı satışlarda dikkat etmem gereken başka bir husus bildirim ya da almam gereken evrak var mıdır?

     3-Bu ihraç kayıtlı alış ve satışı kdv beyannamesinde normal satış gibi mi göstereceğim? 

    1 ve 2 Doğru değildir. İhraç kayıtlı mal ikinci kez ihraç kayıtlı satılmaz. Alındığı gibi İhraç edilir. 

    3-İhraç kayıtlı alınan malı ihracatçı KDV beyannamesinde TAM İSTİSNA bölümünde beyan eder. İmalatçı firma ise ihraç kayıtlı bölümde beyan eder.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKredi kefalet kooperatifleri kanalıyla sağlanan kredi 67 milyar liraya, bu sene 9 ayda 35 milyar liraya ulaştı
    Sonraki İçerikDünya’da hazırgiyim, moda ve tekstil sektörü petrol endüstrisinden sonra küresel düzeyde en çok kirliliğe yol açan sektör olarak belirlendi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz