Ana Sayfa SGK 27103 ve 17103 kanun teşvikinden faydalanan personeller teşvikleri bittikten sonra işveren tarafından...

    27103 ve 17103 kanun teşvikinden faydalanan personeller teşvikleri bittikten sonra işveren tarafından işten çıkartılabilir mi?

    1630
    0


    Bir firmamızda işe girişi kısmi çalışacak şekilde yapılan personelin, 27103 teşviki Ocak 2021 itibariyle 18 ay faydalanacağı için Ocak 2021 işe girişi sistemden kısmi değil tam olarak güncelledik. Ancak sgk ya bildirim yapmadık. Teşvikten sonra kısmi için tekrar güncelleme yaparsak sorun olur mu? 

    İşçiniz o dönemlerde tam çalışmadıysa bu işlem doğru bir işlem değil. İşçi hakkında yanıltıcı beyan söz konusu. Yok eğer işçiniz teşvikli dönemde tam çalışmış ve şimdi kısmi çalışmaya tabi olacaksa part time iş sözleşmesi ekinde dilekçe ile bağlı bulunduğunuz SGK ya bilgi vermeniz gerekmektedir.

    27103 ve 17103 kanun numarası ile alınan işçi, teşvik süresi bitiminden sonra yararlandığı dönem kadar çalışması mı lazım? 

    İş sözleşmesinin işveren tarafından haklı nedenlerle feshi hariç olmak üzere, işe alındıkları tarihten itibaren dokuz aylık sürede işverence iş sözleşmesi feshedilmeksizin çalıştırılmaları gerekmektedir. Ayrıca İşverenlerin 01.02.2019 ila 30.04.2019 tarihleri arasında işe aldıkları sigortalılar hakkında, üç aylık sürelerde ücret ve prim desteğinden yararlanmaları için iş sözleşmelerinin aşağıdaki nedenlerle feshedilmemesi gerekmektedir. 

    1.Deneme süreli iş sözleşmesinin işverence feshi, 

    4.Belirsiz süreli iş sözleşmesinin işveren tarafından haklı sebep bildirilmeden feshi, 

    5.Belirli süreli iş sözleşmesinin sona ermesi, 

    15.Toplu işçi çıkarma, 

    17.İşyerinin kapanması, 

    19.Mevsim bitimi, 

    20.Kampanya bitimi, 

    22.Diğer nedenler, 

    25.İşçi tarafından işverenin ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranış nedeni ile fesih, 

    34.İşyerinin devri, işin veya işyerinin niteliğinin değişmesi nedeniyle fesih.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikEkonomik güven endeksi Ocak ayında 96,2 iken, Şubat ayında %0,5 oranında azalarak 95,8 değerine düştü
    Sonraki İçerikDöviz Pozisyonunu Etkileyen İşlemlerin TCMB Tarafından İzlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapıldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz