Ana Sayfa SGK 27103 sayılı SGK tevşiki uzatıldı mı?

    27103 sayılı SGK tevşiki uzatıldı mı?

    Limited Şirket ortağının eşinin fiili çalışması karşılığı şirketten aldığı ücret gider yazılabilir.  

    983
    0
    Firmamızda 27103 sayılı teşvikten faydalanarak işe alınan personelin teşvik süresi 31.12.2020 tarihinde bitmektedir ve bu teşvikten 1 aylık bir süreç için faydalanacaktır. Bu teşviğin uzatılma durumu nedir? uzatılırsa faydalanılan teşvik süresine de eklenerek uzayacak mıdır?

    27103 sayılı teşvikin uzatılması hakkında bir yasal düzenleme ya da Bakanlık açıklaması henüz yapılmamıştır.


    Limited Şirket ortağının eşinin yanında bilfiil ücretli olarak çalışmak isteyen kişinin brüt ücreti ve sgk işveren primleri kanunen kabul edilmeyen gider midir? Bu konu hangi kanun maddesinde geciyor?

    Bahsettiğiniz KKEG yazılma işlemi Gelir Vergisine tabi iş yerleri içindir.

    Şirketler için böyle bir yasaklama yok. Ödenen ücreti gider olarak yazabilirsiniz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikUluslararası taşımacılık faaliyetlerine ilişkin alınan hizmetleri KDV’den istisna mıdır?
    Sonraki İçerikŞirket çalışanı adına düzenlenen belgeleri gider olarak kullanabilir miyiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz