Ana Sayfa SGK 27103 sayılı kanunda kapsamında ortalama personel sayısı hesaplanırken hali hazırda bu teşvikten...

27103 sayılı kanunda kapsamında ortalama personel sayısı hesaplanırken hali hazırda bu teşvikten faydalanan personel dâhil edilir mi?

1234
0

27103 SGK teşvik personel ilave sayısı tespitinde, hali hazırda 27103 teşvikten yararlanan personelleri dâhil edebiliyor muyuz? Kasım 2019 işe potansiyel teşvik sorgulamasında yeni alınacak personelde ilave olunacak personel sayısı 3. Firma mevcut çalışan personeli 2 kişi 5510, 1 kişi 27103 e tabi ise şartı yerine getirmiş oluyor mu?

Çalışan açısından ise çalışanın işe alındığı tarihten önceki son 3 ay içerisinde 10 günden çok ssk ya da bağ kur kapsamında çalışmamış olması gerekiyor.

Teşvikte yaş şartı yok ancak 18-25 yaş arası erkek, kadın ya da engelli çalışan istihdamı halinde teşvik süresi uzamakta.

Ayrıca işe alınan çalışanın bir önceki yılın ortalama çalışan sayısına ilave olarak işe alınmış olması ve teşvikten yararlanma süresi boyunca da bu ilave şartının sağlanmış olması gerekiyor.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBir Gerçek ve Tüzel Kişiye veya Bir Kamu Kurum ve Kuruluşuna Ait Aynı veya Farklı İşkolunda Birden Çok İşyerinin Bulunduğu İşyerlerinde Yetki Belgesi Tespitinde Esas Alması Gereken İşçi Sayısı (Av. Gülden MEHMED)
Sonraki İçerikSermaye Şirketlerinin İflasını İstememe Suçunu Etkin Pişmanlık Hükümlerinin Kaldırılması Işığında İnceleme (Stj. Av. Çağrı Kızıldere)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz