Ana Sayfa Çalışma Hayatı 27103 sayılı kanun kapsamında teşvik alan bir personel aynı işverenin başka bir...

    27103 sayılı kanun kapsamında teşvik alan bir personel aynı işverenin başka bir şubesine nakil olduğunda teşvikten faydalanmaya devam eder mi?

    27103 sayılı kanun kapsamında teşvik alan bir personel aynı işverenin başka bir şubesine nakil olduğunda teşvikten faydalanmaya devam eder mi?

    2246
    0

    Bir şirketin merkez adresinde 27103 sayılı teşvik kanundan yararlanan bir personeli şirketin şubesine nakil yaptık. Şubede 27103 sayılı teşvikten yararlanmaya devam edebilir miyiz?

    4447 sayılı Kanun’un geçici 10. maddesinde öngörülen teşvikten yararlanılmakta olan bir işyerinin başka bir adrese nakli halinde, anılan maddede öngörülen teşvikten, önceki adreste çalışan sigortalılardan dolayı, hizmet akdinin devam etmesi ve geçici 10. maddede aranılan diğer şartların da sağlanmış olması kaydıyla, yeni işyerindeki çalışmalarından dolayı da yararlanılabilecektir. Ancak bu durumda, teşvikten yararlanılabilmesi için işverenlerce yapılması gereken işlemler, işyerinin aynı veya farklı sosyal güvenlik merkezinin sınırları içine giren bir adrese nakledilmesine göre farklılık göstermektedir.

    Bu nedenle, işyerinin farklı bir sosyal güvenlik merkezinin sınırları içine giren bir adrese nakledilmesi nedeniyle yeni bir işyeri dosyasının tescil edilmesinin ardından, nakil tarihinden önce geçici 10. maddede öngörülen teşvikten yararlanılmış sigortalılardan dolayı nakil tarihinden sonra da yararlanabilmek için öncelikle işyerinin bağlı bulunduğu sosyal güvenlik merkezine bir dilekçe ile müracaat ederek, nakil tarihinden önce teşvikten yararlanılmış olan sigortalıların yeni işyeri dosyasına aktarılmasının talep edilmesi gerekmektedir.

    Bu şekilde yapılacak müracaatlar üzerine, ilgili sosyal güvenlik merkezince daha önce teşvikten yararlanılmış olan sigortalıların yeni işyeri dosyasına aktarımının yapılması halinde, nakil tarihinden önce sisteme tanımlanmış sigortalılardan dolayı hizmet akdinin devam etmesi kaydıyla nakil tarihinden sonraki sürelerde de yararlanılması mümkün olabilecektir.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2020/06 ayına ilişkin Aylık Prim ve Hizmet Belgesinin verilme süresi 27.07.2020’de sona erecek
    Sonraki İçerikPara Politikası Kurulu bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının %8,25 düzeyinde sabit tutulmasına karar verdi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz