Ana Sayfa SGK İşverenler işçileri için aynı anda birden fazla SGK teşvikinden faydalanabilir mi?

İşverenler işçileri için aynı anda birden fazla SGK teşvikinden faydalanabilir mi?

27103 kanun teşvikten faydalanan bir işçi bu teşvikten yararlanırken 6111 sayılı teşvikten de faydalanabilir mi?

2159
0

27103 kanun teşvikten faydalanan bir işçi bu teşvikten yararlanırken 6111 sayılı teşvikten de faydalanabilir mi?

4447 sayılı Kanunun geçici 19 uncu maddesinin on ikinci fıkrasında bu maddeyle sağlanan destek unsurundan yararlanmakta olan işverenlerin; bu teşvikten yararlanılan ayda aynı sigortalı için diğer sigorta primi teşvik, destek ve indirimlerden yararlanamayacağı hüküm altına alınmıştır. Buna göre gerek 5510 sayılı Kanunda gerekse diğer teşvik kanunlarında düzenlenmiş olan sigorta primi teşvik, destek ve indirimlerinden yararlanmakta olan işverenlerin, bu teşvik, destek ve indirim kapsamına giren sigortalılarından dolayı aynı ay/dönem için 4447 sayılı Kanunun geçici 19 uncu maddesinde yer alan prim desteğinden yararlanmaları mümkün bulunmamaktadır.

Ancak devamında teşvik şartlarını sağlaması halinde yararlanmaya devam edebilecektir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikCumhuriyet Bayramında Resmi Tatil kaç gündür?
Sonraki İçerikSüresinde bildirimi yapılmayan veya süresinden sonra düzeltim yapılan Ba–Bs formlarına ait Ceza İhbarnamesi tebliğinde değişiklik!!!!!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz