Ana Sayfa Mevzuat 26 Numaralı İşten Çıkış Kodu “Disiplin Kurulu Kararı ile Fesih” Olarak Değiştirildi

26 Numaralı İşten Çıkış Kodu “Disiplin Kurulu Kararı ile Fesih” Olarak Değiştirildi

615
0

TÜRMOB 

Mevuzat Sirküleri 09.10.2020/193

26 Numaralı İşten Çıkış Kodu “Disiplin Kurulu Kararı ile Fesih” Olarak Değiştirildi

ÖZET: İşten çıkış kodlarından “26 Devamsızlık nedeni ile fesih” kodu, “26 Disiplin Kurulu kararı ile Fesih” olarak değiştirilmiştir.

İŞTEN ÇIKIŞ KODLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI

SGK, işten çıkış kodlarından “26 disiplin kuru kararı ile fesih “kodunu, devamsızlık nedeniyle fesih olarak değiştirmişti.

İlgili mevzuat bölümünde belirtilen genelge ile tekrar kodun ismi eski haline getirilmiştir. Buna göre 22/2/2013 tarihli ve 2013/11 sayılı Genelgenin birinci kısım altıncı bölümde yer alan “2.1- İşten ayrılış nedeni” alt başlığındaki işten ayrılış nedenleri tablosundaki “26- Devamsızlık nedeni ile fesih” kodu “26- Disiplin kurulu kararı ile fesih” olarak değiştirilerek yürürlüğe konulmuştur.

İsmi değiştirilen 26 numaralı kod, fesih yasağı kapsamındadır.


Kaynak: TÜRMOB Mevzuat Sirküleri
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİşçi çıkarma yasağı kapsamında idari para cezasını ödeme kaydıyla işçi çıkarımı yaptığımızda SGK teşviklerimiz devam eder mi?
Sonraki İçerikBeyan süresi geçmiş muhsgk beyannamesine ek beyanname nasıl verebiliriz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz