Ana Sayfa Duyurular 2023 Yılı Yemek Parası İstisna Tutarı Günlük 110 TL’ye, Yol Parası Desteği...

2023 Yılı Yemek Parası İstisna Tutarı Günlük 110 TL’ye, Yol Parası Desteği İstisnası Günlük 56 TL’ye Çıkarılıyor

955
0

T.C. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin NEBATİ’nin 30 Aralık 2022 Tarihinde Resmi Twitter hesabından konu ile ilgili yaptığı açıklama;

Ayrıca, bu yıl Temmuz ayında 51 liraya çıkardığımız yemek parası istisna tutarını 110 liraya, 25,5 liraya çıkardığımız yol parası istisna tutarını da 56 liraya çıkarıyoruz. (Belirtilen tutarlar vergi ve SGK priminden istisna edilen günlük tutarlardır)

Böylece, aylık 2.860 lira yemek parası ile 1.456 lira yol parası ödemeleri de vergiden istisna olarak çalışanlara ödenebilecektir.


Kaynak: T.C. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin NEBATİ’nin bugün Twitter Hesabı Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik2023 Yılı Gelir Vergisi Tarifesinde Yeni Hadlere İlişkin Ön Açıklamalar Geldi
Sonraki İçerikZilyed Nedir?