Ana Sayfa Vergi 2023/01 Geçici vergi döneminde enflasyon muhasebesi uygulanacak mı?

    2023/01 Geçici vergi döneminde enflasyon muhasebesi uygulanacak mı?

    243
    0

    2023/01 Geçici vergi döneminde enflasyon muhasebesi uygulanacak mı?

    Hayır. Aşağıdaki linkdeki yazımızı inceleyiniz.

    https://www.ismmmo.org.tr/dosya/4066/Mevzuat-Dosya/14042023-enflasyon-duzeltmesi.pdf

    31.12.2023 TARİHİNE KADAR ENFLASYON DÜZELTMESİ (ENFLASYON MUHASEBESİ) YAPILMAYACAK (KUYUMCULAR HARİÇ)

    29/01/2022 Tarih ve 31734 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan “ VERGİ USUL KANUNU İLE KURUMLAR VERGİSİ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR 7352 SAYILI KANUN” ile;

    Ancak; Münhasıran (sadece) sürekli olarak işlenmiş altın, gümüş alım-satımı ve imali ile iştigal eden ve kazançlarını Bilanço esasına göre tespit eden Gelir veya Kurumlar Vergisi mükellefi olan kuyumcular her Geçici Vergi dönemi (2023/1.Dönem) ve hesap dönemi sonu itibarıyla enflasyon düzeltmesi yapmaları zorunludur. (VUK Geçici Madde 33)

    Münhasıran (sadece) sürekli olarak işlenmiş altın, gümüş alım-satımı ve imali ile iştigal eden mükelleflerin yapacakları düzeltmede kullanacakları Yİ-ÜFE değerleri için Web sitemizin (İSMMMO) Ana sayfa / Mevzuat /Pratik Bilgiler / Vergi /9. sayfasında bulabilirsiniz.

    Bilgilerinize sunar,

    Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

    Saygılarımla,

    Erol DEMİREL Başkan


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikDeprem vergisi – ek vergi muhasebe kaydı örneği
    Sonraki İçerikSGK Asgari işçilik fark hesaplaması nasıl yapılır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz