Ana Sayfa Çalışma Hayatı 2022 Yılında işten çıkışını yapacağımız asgari ücretli personelin kıdem tazminatını hangi ücret...

    2022 Yılında işten çıkışını yapacağımız asgari ücretli personelin kıdem tazminatını hangi ücret üzerinden hesaplamalıyız?

    Kıdem tazminatı Nedir? Nasıl Hesaplanır?

    446
    0

    Çalışmakta olan işçimiz eylül ayından itibaren raporlu 27.12 de raporu bitti çıkarıp tazminatını bu yılki ücretinden hesaplayıp ödeyecektik. Yeni raporu 2022 Ocak 27 olarak uzamış tazminatını bu yılki ücretten ödemek istiyoruz. İşçi mağdur olmasın diye ocak ayındaki yeni rapor tarihinde çıkaracağız tazminatını en son aldığı ücretten mi ödeyeceğiz?

    İşten çıkış rapor bittiği tarihte yapılacak ise yeni dönem asgari ücret uygulamada olacağından yeni ücret üzerinden tazminat hesaplaması yapılması gerekmektedir.


    BENZER İÇERİKLER

    Personel hangi durumlarda kıdem tazminatı alabilir?

    Aynı işyerinde aralıklarla çalışan personelin kıdem tazminatı hesaplaması hangi tarih baz alınarak hesaplanır?

    İhbar ve Kıdem tazminatı ödemesinin muhasebe kaydı nasıl yapılır?

    Emekli olan bir kişi kıdem tazminatını almadan aynı iş yerinde çalışmaya devam ederse daha…

    Personellere kıdem tazminatını ödemek isteyen bir firma personellerini hangi kod ile işten çıkarmalıdır?

    Kıdem Tazminatı Nedir?

     


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikDekapaj Nedir?
    Sonraki İçerikDevlet Gelirleri (Kamu Gelirleri) Nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz