Ana Sayfa Çalışma Hayatı 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait burslar...

2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait burslar ve vakıflardan alınan nakdi yardımlar muhtaçlığın hesaplanmasına dâhil edilmekte midir?

780
0
2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait burslar ve vakıflardan alınan nakdi yardımlar muhtaçlığın hesaplanmasına dâhil edilmekte midir?

Herhangi bir bireyin aldığı 2022 sayılı Kanun aylıkları gelir hesabına dâhil edilmez.

2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun Ek 7’nci maddesi gereğince yapılan evde bakım ödemeleri dâhil, sürekli ve düzenli olarak alınan şartlı eğitim yardımı, şartlı sağlık yardımı, eşi vefat etmiş kadınlara yönelik yardım, burs, harçlık gibi nakdî olarak verilmekte olan sosyal yardımların aylık ortalaması muhtaçlık hesaplamasında dikkate alınmaktadır.
Sosyal yardımlardan sürekli ve düzenli olarak alınan ve nakdî olarak verilmekte olanlar gelir hesabına dâhil edilir.
Yakacak yardımı, gıda paketi gibi aynî yardımlar hesaba katılmaz.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

2022 sayılı Kanun kapsamındaki yaşlı aylığı başvurusunda herhangi bir belge gerekmekte midir?

 

2022 sayılı Kanun kapsamında aylık alan kişinin sosyal incelemesi düzenli olarak yapılmakta mıdır?

 

 

Önceki İçerikİşyerimde fiilen çalışan oğluma ödenen ücreti gider yazabilir miyim?
Sonraki İçerikVeterinerler Serbest Meslek Makbuzu yanındaki mama satışları için ÖKC fişi düzenleyebilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz