Ana Sayfa Duyurular 2021 yılının Ocak-Temmuz döneminde protesto edilen senet adedi bir önceki yılın aynı...

2021 yılının Ocak-Temmuz döneminde protesto edilen senet adedi bir önceki yılın aynı dönemine göre %26 geriledi

230
0

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi

Protestolu Senetler

Temmuz 2021

Temmuz ayında protesto edilen senet sayısı ve tutarı geriledi.

Temmuz 2021’de protesto edilen toplam 35 bin adet senedin parasal tutarı 910 milyon TL oldu. Temmuz ayında senet adedi bir önceki aya göre yüzde 3, senet tutarı ise yüzde 17 azaldı.

2021 yılının Ocak-Temmuz döneminde protesto edilen toplam 256 bin adet senedin tutarı 7,6 milyar TL oldu. Söz konusu dönemde, senet adedi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 26 gerilerken, senet tutarı ise yüzde 13 arttı.

İl bazında protesto edilen senetler

2021 yılı Ocak – Temmuz döneminde, adet olarak en fazla senedin protesto edildiği ilk 5 il sırası ile İstanbul, Ankara, İzmir, Konya ve Bursa oldu. Tutar olarak, Türkiye genelinde protesto edilen senetlerin yüzde 39,5’ini İstanbul ilindekiler oluştururken, bunu yüzde 9,6 ile Ankara, yüzde 6,1 ile İzmir, yüzde 4,3 ile Bursa ve yüzde 3,5 ile Konya izledi. Protesto edilen senet tutarının en düşük olduğu iller ise Tunceli, Ardahan ve Bayburt oldu.


Kaynak: Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikYangın ve Selden Etkilenen Bölgelerde SGK’ya Verilmesi Gereken Belge ve Beyannamelerin Verilme Süreleri 27/09/2021 Tarihine Uzatıldı
Sonraki İçerik2021 yılının ikinci çeyreğinde inşaat malzemeleri sanayi üretiminde %47 artış gerçekleşti

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz