Ana Sayfa Vergi 2021 yılında geçmiş tarihli işe giriş yapmanın cezası nedir?

    2021 yılında geçmiş tarihli işe giriş yapmanın cezası nedir?

    527
    0

    Mükellef boşandığı eski eşini ücret karşılığında çalıştırmak istiyor. Sgk girişini yaptık. İşletme defterinde ücrete ait giderleri nasıl kayıt etmeliyim?

    Normal ücret ödemesi (bordro) şeklinde gider yazılır.

    Geçmiş döneme ait işçi girişi yaptığımız zaman prim borcu dışında ne ödememiz gerekiyor?

    2021 yılı için brüt asgari ücret 3.577,50 TL olduğundan geç verilen işe girişlerde uygulanacak sgk işe giriş geç bildirim cezası tutarı her bir işçi için 2.683,00 TL olacaktır. 

    Süresi içerisinde verilmeyen asıl ya da ek bildirge için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından idari para cezası uygulanmaktadır. 

    Süresi dışında verilen ek bildirge için brüt asgari ücretin 1/8’i yani 2021 yılı için 368,00 TL, süresi geçtikten sonra verilen asıl bildirgeler için ise brüt asgari ücretin 1/5’i oranında yani 2021 yılı için 588,00 TL ipc uygulanır. Ve varsa o dönem için teşvik iptali olacaktır.

     


    Kaynak: İsmmmo,
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMemurlara 3.600 Ek Gösterge Verilmesi Konusunda Doğru Bilinen Yanlışlar ve Yapılması Gerekenler
    Sonraki İçerikBilanço usulüne tabi olan gerçek kişi ticaret odasına kayıt olabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz