Ana Sayfa Duyurular 2021 yılı ilk yarısında çimento üretiminde geçen yıla oranla %26,0’lık bir artış...

2021 yılı ilk yarısında çimento üretiminde geçen yıla oranla %26,0’lık bir artış oldu

164
0

2021 yılı ilk yarısında çimento üretimde, geçen yıla oranla %26,0’lık bir artış yaşanmıştır. Yine 2021 yılı Ocak-Haziran döneminde üretilen çimentonun yaklaşık %21,8’i ihracata konu olmuştur. 2021 yılı 6 aylık dönemde önceki yıla göre iç satışlarda %28,8, çimento ihracatında ise %10,0’lık artış gerçekleşmiştir. Sektör, yaklaşık %23 büyüme yaşadığı 2020 yılından sonra 2021 yılında da hem pazarın tekrar açılması hem de baz etkisiyle satışlarını artırmıştı. Ancak Haziran ayından itibaren baz etkisi ortadan kalkmıştır.

Bölgesel bazda iç satışlarda tüm bölgelerde artış yaşanmıştır


Kaynak: Türkiye Çimento Sanayicileri Birliği (TÜRKÇİMENTO)
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTürkiye’nin tekstil ve hammaddeleri sektörü ihracatı 2021 yılının Eylül ayında %28,5 oranında artarak 1,2 milyar dolar değerinde gerçekleşti
Sonraki İçerikEylül ayında üretici ve market arasındaki fiyat farkı 3 buçuk kata ulaştı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz