Ana Sayfa Muhasebe 2021 Yılı defter geçiş hadleri için hangi tutarları bazı almalıyız?

    2021 Yılı defter geçiş hadleri için hangi tutarları bazı almalıyız?

    2983
    0
    İşletme defterinden bilançoya geçişte alış satış hadleri hesaplanırken KDV dahil edilecek mi? 2021 yılı için hangi hadleri dikkate alacağız?

    Alış, satış rakamları için KDV dikkate alınmaz.

    2021 yılı için hadler bu yılın aralık ayında açıklanır.

    GİB genel de bir önceki yılın değerlerini Yeniden değerleme oranınca artırmaktadır.

    Giderler için ayrım yapılmaz. Tüm giderler hesaplamaya dahildir.


    Vergi dairesi faaliyet kodu 256202 olan metallerin makinede işlenmesi (torna tesviye işlemleri metal parçaları delme tornalama frezeleme rendeleme parlatma oluk açma birleştirme kaynak yapma vb faaliyetleri yazılı işletmemizin defter tutma hadleri bakımından alım satım mı yoksa hizmet sektöründe mi değerlendirmemiz gerekir. 2020 kasım ayı itibari ile satış 245.000 TL, alışımız 170.000 TL’dir. Bu rakamlara göre nasıl bir değerlendirme yapmalıyız?

    Mal alım satımı? Hizmet satımı mı yapmaktasınız?

    Hizmet satışı yapıyor iseniz VUK 177/2. maddeye göre belirlenen had uygulanır.

    2021 yılı için hadler aralık ayı sonunda yayımlanır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİTO: Yemeğin yüzde 18’ini yemek kartı ve online sipariş siteleri yiyor
    Sonraki İçerikOnline Eğitim: Yeni Normalde Yeni Çalışma Şekilleri 14 Aralık 2020

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz