Ana Sayfa Duyurular 2021 yılı 2. çeyrek İhracat Beklenti Endeksi bir önceki çeyreğe göre 17,1...

2021 yılı 2. çeyrek İhracat Beklenti Endeksi bir önceki çeyreğe göre 17,1 puan artarak 132,0 oldu

422
0

DIŞ TİCARET BEKLENTİ ANKETİ / 2021 YILI 2. ÇEYREK BEKLENTİLERİ

2021 yılı 2. çeyrek İhracat Beklenti Endeksi 132,0 olarak gerçekleşti.

1 – 18 Mart 2021 tarihleri arasında uygulanan Dış Ticaret Beklenti Anketi sonuçlarına göre, 2021 yılı 2. çeyrek İhracat Beklenti Endeksi bir önceki çeyreğe göre 17,1 puan artarak 132,0 oldu. İhracat Beklenti Endeksine dâhil edilen soruların yayılma endeksleri incelendiğinde, gelecek 3 aya ilişkin ihracat beklentisi, ihracat sipariş beklentisi, şu anda kayıtlı ihracat sipariş düzeyi endeksi artış yönünde etkilerken; son 3 aya ilişkin ihracat sipariş düzeyine yönelik değerlendirmeler endeksi azalış yönünde etkilemiştir.

2021 yılı 2. çeyrek İthalat Beklenti Endeksi 111,6 olarak gerçekleşti.

2021 yılı 2. çeyrek İthalat Beklenti Endeksi, bir önceki çeyreğe göre 1,2 puan azalarak 111,6 oldu. İthalat Beklenti Endeksine dâhil edilen sorulardan ithalat beklentisi (gelecek 3 ay), ithalat birim fiyatı beklentisi (gelecek 3 ay) ve şu anda kayıtlı ithalat sipariş düzeyi sorularına yönelik değerlendirmeler endeksi artış yönünde etkilerken, son 3 aya ilişkin ithalat sipariş düzeyine yönelik değerlendirmeler endeksi azalış yönünde etkilemiştir.


Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGemi mühendisleri odasına düzenlenecek faturalarda KDV tevkifatı yapılmalı mıdır?
Sonraki İçerikGelir vergisi mükellefleri faaliyetlerine son verdiklerinde işletmesine kayıtlı araçlarını kendilerine faturalandırmalı mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz