Ana Sayfa Dünya 2021 Haziran Ayında Belçika’nın İhracatı %26,5, İthalatı %27 Yükseldi

    2021 Haziran Ayında Belçika’nın İhracatı %26,5, İthalatı %27 Yükseldi

    176
    0

    Belçika Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre, dış ticarette Mart ayından bu yana görülen büyüme dördüncü ayda da devam etmiş, 2021 yılı Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre Belçika’nın ihracatı %26,5 artarak 38,8 milyar Avro,  ithalatı ise %27 artışla 35,8 milyar Avro seviyesinde gerçekleşmiştir.

    2021 yılının ilk yarısında ihracat ve ithalat bir önceki yılın aynı dönemine göre sırasıyla %17,9 ve %15,2 seviyesinde artmıştır. 2020 yılı özellikle ikinci çeyreğinde Covid-19 pandemisi nedeniyle ticarette görülen hızlı daralmanın baz etkisini ortadan kaldırmak için 2019 yılı Ocak-Haziran dönemi ile karşılaştırıldığında ihracatın %5,5, ithalatın %1 oranında büyüdüğü görülmektedir.

    İhracat artışında kimyasallar ve eczacılık sektörü ihracatı öne çıkarken, ithalatta en büyük artış pandemi öncesi seviyesine yükselen petrol fiyatları nedeniyle mineral ürünler ithalatında kaydedilmiştir.

    Belçika’nın dış ticaretindeki büyümede, Avrupa Birliği ve özellikle en büyük ticaret ortakları olan komşu ülkeler ile ticaret artışı etkili olmuş, 2021 yılının ikinci çeyreğinde 2020 yılının aynı dönemine göre Almanya, Fransa ve Hollanda’ya ihracat sırasıyla %43,5, %35,7, ve %37,2 artmıştır.


    Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı / Dış Temsilcilikler ve Uluslararası Etkinlikler Genel Müdürlüğü
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAnkara Ticaret Odası Türkiye’ye Yeni Bir Meslek Standardı Kazandırdı
    Sonraki İçerikTürkiye’de tasarlanıp üretilen ilk milli gözlem uydusu RASAT, yörüngede 10’ncu yılını devirdi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz