Ana Sayfa İstatistik 2020 yılının ikinci çeyreğinde Türkiye ekonomisi bir önceki yılın aynı çeyreğine göre...

    2020 yılının ikinci çeyreğinde Türkiye ekonomisi bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %9,9 daraldı

    545
    0

    Ekonomide bu hafta ne oldu?

    TOBB Haftalık Ekonomi Bülteni

    Yurt İçi Gelişmeler

    • 2020 yılının ikinci çeyreğinde Türkiye ekonomisi, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %9,9 daralırken, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış veriler baz alındığında bir önceki çeyreğe göre %11 daraldı.
    • Ağustos ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), bir önceki aya göre %0,86, bir önceki yılın aynı ayına göre %11,77 arttı.
    • Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ihracat %5,8 azalarak 15,12 milyar $, ithalat %7,9 azalarak 17,71 milyar $ oldu. Dış ticaret açığı %18,2 azaldı.
    • Ağustos ayında İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI), bir önceki aya göre 2,6 puan azalarak 54,3 seviyesinde gerçekleşti. Endekste ivme kaybı görülse de 50 eşik seviyesi üzerindeki seyretmesi sektördeki iyileşmenin devam ettiğini gösteriyor.
    • Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin verilerine göre Ağustos ayında otomobil ve hafif ticari araç satışları geçen yılın aynı ayına göre %134 artarak 61.533 adet oldu.


    Kaynak: TOBB Ekonomi Bülteni Sayı:36
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSermaye artışında, sermayenin ödendiğine dair raporda eski sermayeden kasıt mevcut sermaye tutarı mıdır?
    Sonraki İçerikPersonel Servis Taşıma İşlerinde KDV oranı yıl sonuna kadar yüzde kaçtır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz