Ana Sayfa Duyurular 2020 yılında Trabzon ilinden Rusya Federasyonu’na gerçekleşen ihracatta bir önceki yıla göre...

2020 yılında Trabzon ilinden Rusya Federasyonu’na gerçekleşen ihracatta bir önceki yıla göre %25 yüksek oranlı artış yaşandı 

312
0

KARADENİZ BÖLGESİNDEN RUSYA FEDERASYONU’NA

EN FAZLA İHRACATI TRABZON İLİ GERÇEKLEŞTİRDİ

2020 Yılında Karadeniz Bölgesinden Rusya Federasyonu’na 284 Milyon 609 Bin 932 $ tutarında ihracat gerçekleşmiş ve Bölge illerinden Rusya Federasyonu’na en fazla ihracat Trabzon ilinden yapılmıştır. 2020 Yılında Trabzon ilinden Rusya Federasyonu’na 181 Milyon 433 Bin 575 $ tutarında ihracat gerçekleştirilmiş olup, gerçekleşen ihracatta bir önceki yıla göre %25 yüksek oranlı artış yaşanmıştır.  Toplamda Karadeniz Bölgesinden yapılan ihracatın %64 lük kısmı tek başına Trabzon ili tarafından gerçekleştirilmiştir.

Karadeniz Bölgesinden Rusya Federasyonu’na en çok ihracat gerçekleştiren ilk 3 il sırasıyla Trabzon, Samsun ve Rize illeri olmuştur.

Ülkemizden Rusya Federasyonu’na gerçekleştirilen ihracatta %7 artış yaşanırken, Trabzon ilimizden yapılan ihracatta %25 ve Rize ilimizden yapılan ihracatta da %54 oranında, Ülke ihracat oranı üzerinde yüksek oranlı ihracat artışı yaşanmıştır.

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı  Saffet KALYONCU;   Ülkemizden Rusya Federasyonu’na en fazla ihraç edilen ürünlerin her yıl olduğu gibi 2020 yılında da yaş meyve sebze olduğunu ve Trabzon ilimizden de 2020 yılında Rusya Federasyonu’na en fazla ihraç edilen ürünlerin 156 Milyon 666 Bin $ tutarında yaş meyve sebze,  20 Milyon 93 bin  $ tutarında balık (Karadeniz somonu)  ve 2 Milyon 334 Bin Dolar tutarında fındık ihracatından oluştuğunu belirterek, Bölgeden Rusya Federasyonu’na en çok ihracat gerçekleştiren 3 üncü İl olan Rize ilinden ise Rusya Federasyonu’na 30 Milyon 926 Bin $ tutarında balık (karadeniz somunu) ihracatı yapıldığını ve Rize ilinin Ülkemizden Rusya Federasyonu’na en çok karadeniz Somonu ihracatı gerçekleştiren il olduğunu ifade etti.

Trabzon ilinin 1990’lı yılardan itibaren Rusya Federasyonu ile yoğun ticari ilişkilerinin olduğunu belirten DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Saffet KALYONCU, gelinen 30 yıllık süreç içinde Trabzonlu ihracatçıların Rusya Federasyonu’ndaki yatırımlarını her geçen gün artırdıklarını ve ihracat yanında lojistik alanında da Rusya Federasyonunda çok önemli yatırımlarda bulunduklarını ifade ederek, kazanılan tecrübe ve yatırımlarla Trabzon’dan Rusya Federasyonu’na yapılan ihracatın da her geçen yıl geliştiğini belirtti.

Trabzon ve Rize illerimizden ağırlıklı olarak Rusya Federasyonu’na yaş meyve sebze, balık ve fındık ihraç edildiğini belirten KALYONCU, önümüzdeki dönemde Bölge illerimizden tüm sektörlerden ihracat yapılması için çalışmalar yapacaklarına değinerek, Ülkemizin önemli ticaret partnerlerinden olan Rusya Federasyonu’na yönelik ticaretin her geçen gün karşılıklı olarak gelişmesi paralelinde bu Ülke pazarından yakınlık avantajlarımız ölçeğinde pay alabilmek için Bölge ihracatçıları ile gayret sarf edeceklerini belirtti.


Kaynak: DKİB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikÜç aylık muhtasar beyannamesi verenler SGK açılışı yaparsa MuhSGK beyannamelerini aylık olarak mı beyan etmelidir?
Sonraki İçerikYıllara sari işlerdeki %3’lük stopaj kesintisi kurumlar vergisi beyannamesinin hangi alanında gösterilmelidir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz