Ana Sayfa Vergi 2020 yılında, süresinde beyan edilmeyen B formlarına uygulanacak ceza nedir?

    2020 yılında, süresinde beyan edilmeyen B formlarına uygulanacak ceza nedir?

    2020 yılında, süresinde beyan edilmeyen B formlarına uygulanacak ceza nedir?

    1117
    0

    B formunu vaktinde bildirmemenin cezası nedir?

    Ba –Bs formlarının belirlenen süreler içinde vermeyen, eksik veya yanıltıcı bildirimde bulunan mükelleflere 2020 Takvim yılında 2.300-TL özel usulsüzlük cezası kesilir. (VUK Mük.Md 355)

    Mükellefimiz 31.07.2020 tarihine SGK’ya e-fatura düzenledi. Fatura yanlış düzenlendiğinden bu fatura iptal olacak ve yerine 31.07.2020 tarihli yeni bir fatura düzenlenecek. Fatura bugün düzenleneceğinden 7 günlük süre geçmiş olduğundan cezalı duruma düşülüyor. Faturanın not kısmına tarih ve numaralı fatura iptal edilip yerine bu fatura düzenlenmiştir yazarsak fatura tutarının %10 kadar ceza kesilir mi yoksa ne kadar ceza kesilir?

    Faturanın 7 gün içinde düzenlenmesi gereklidir. Dönemsellik ilkesi gereği ilgili döneme yansıtılmalıdır. Temmuz ayına ait bir işlemse Temmuz dönemine fatura düzenlenmelidir.

    Ancak dikkat! Aynı seriden Ağustos ayına fatura düzenlendiyse mütesellilliği bozar buna dikkat edin. Bunun dışında fatura açıklamasına ilgili belgeye ait açıklamayı yazmalısınız. Ancak süresi içinde düzenlenmediğinden özel usulsüzlük cezası uygulanabilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYurt dışına yapılan yazılım hizmetleri kurumlar vergisinden istisna mıdır?
    Sonraki İçerikTekne kiralamalarında stopaj oranı yıl sonuna kadar kaçtır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz