Ana Sayfa Vergi 2020 Yılında gönüllü olarak e-Fatura uygulamasına dahil olan internet üzerinden satış yapan...

    2020 Yılında gönüllü olarak e-Fatura uygulamasına dahil olan internet üzerinden satış yapan bir firma e-Defter uygulamasına geçmek zorunda mıdır?

    463
    0
    2020 yılı içerisinde gönüllü olarak e-Faturaya geçmiş mükellef, 2021 yılında e-Deftere geçmesi zorunlu mudur?

    Mükellefiniz Mal veya hizmetlerin alınması, satılması, kiralanması veya dağıtımı işlemlerinin gerçekleştirilmesine aracılık etmek üzere internet ortamında 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda tanımlanan başkalarına ait iktisadi ve ticari faaliyetlerin yapılmasına elektronik ticaret ortamını sağlayan gerçek ya da tüzel kişi aracı hizmet sağlayıcıları, internet ortamında gerçek ve tüzel kişilere ait gayrimenkul, motorlu araç vasıtalarının satılmasına veya kiralanmasına ilişkin ilanları yayınlayan internet sitelerinin sahipleri veya işleticileri ile internet ortamında reklamların yayınlanmasına aracılık faaliyetinde bulunan internet reklamcılığı hizmet aracıları yukarıda bahsedilen ilgili kapsam içinde kalıyorsa e-fatura – e-arşiv fatura ve e – defter yükümlülükleri yükümlülüğün oluşma tarihlerine göre başlar (e-defter ayrıca değerlendirilir)


    Müşterim yumurta toptan ticareti yapmaktayken toptan patates ve soğan satışı işine girmek istiyor. Hal kayıt sistemine da tabi olmak istemiyoruz. Bu işi geçici olarak yapmayı planlıyor. Firma kâğıt fatura ile çalışıyor. Bu durumda ilgili firma E-irsaliyeye geçme zorunluluğu var mı?

    Aşağıda belirtilen mükellefler;

    11/3/2010 tarihli ve 5957 sayılı Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun hükümlerine göre komisyoncu veya tüccar olarak sebze ve meyve ticareti ile iştigal eden mükellefler

    2020 veya müteakip hesap dönemlerinden itibaren bu paragrafta belirtilen işler ile iştigal etmek üzere işe başlayacak mükellefler ise işe başlama tarihinden itibaren 3 ay içinde başvurularını ve fiili geçiş hazırlıklarını tamamlayarak e-Fatura uygulamasına geçmek zorundadır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYurt Dışında ve Yurt İçinde Bulunan Bazı Varlıkların Ekonomiye Kazandırılması Rehberi Yayınlandı
    Sonraki İçerik2021 yılının Ocak ayında kiralara %12,28 oranında zam yapılabilecek

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz