Ana Sayfa Vergi 2020 yılında geçmiş yıllara ait karlar dağıtılırsa yıl sonunda kurumlar vergisi beyannamesinde...

2020 yılında geçmiş yıllara ait karlar dağıtılırsa yıl sonunda kurumlar vergisi beyannamesinde bu rakamları göstermeli miyiz?

2020 yılında geçmiş yıllara ait karlar dağıtılırsa yıl sonunda kurumlar vergisi beyannamesinde bu rakamları göstermeli miyiz?

757
0

570 no.lu hesapta gözüken 2017-2018 yıllarına ait dönem net karları 10.07.2020 tarihinde alınan karar ile gerekli yasal yedekler ayrıldıktan sonra kalan tutarın ortaklara dağıtılacaktır. Bu yapılan hesaplamaların 2020 yılı verilecek kurumlar vergisi beyanın ekinde yer alan kar dağıtım tablosunda nasıl gözükecek veya göstermeye gerek var mı?

Kar dağıtım tablosu düzenlenmesi için verilmesi için 2019 yılı aktif toplamı 25.370.800 TL veya net satışlar toplamı 56.379.100 TL’yi aşan mükelleflerin, 2020 yılında verecekleri yıllık gelir veya kurumlar vergisi beyannamelerine temel mali tabloların yanı sıra ek mali tabloları da eklemeleri gerekmektedir Yukarıdaki rakamlar yoksa kar dağıtım tablosu doldurulmaz.

2020 yılında dağıtılan kar 2021 yılında verilecek KV beyannamesini ilgilendirecektir.

Aktif büyüklüğü ve net satış rakamları yeniden değerleme oranınca artırılarak hesaplama yapılacaktır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİhracattan doğan KDV iadesi hangi hesapta takip edilmelidir?
Sonraki İçerikKOSGEB destekleri KDV beyannamesinde beyan edilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz