Ana Sayfa Vergi 2020 yılında cirosu 5 Milyon olan bir firma ne zaman e-defter kullanmaya...

    2020 yılında cirosu 5 Milyon olan bir firma ne zaman e-defter kullanmaya başlayacaktır?

    941
    0
    Bir mükellefimin 2017 cirosu 7 milyon, 2018 ve 2019 ciroları 5 milyon altındadır. 2021 yılında e-deftere geçmek zorunda mıdır?

    2018 veya müteakip hesap dönemleri brüt satış hasılatı (veya satışları ile gayrisafi iş hasılatı) 5 Milyon TL ve üzeri olan mükellefler e -fatura uygulamasına geçerler.

    Bu süreç kriterlerden yalnızca bir tanesidir mükellefiniz bu kapsamda kalırsa ancak takip eden yılın başında e-defter uygulamasına dahil olur.


    2020 döneminde kendi isteği ile e-fatura ve e-arşiv uygulamasına geçen mükellefin 2020 cirosu 5 milyonu geçti. E-defter uygulamasına geçiş tarihi nedir?

    Sorunuzda geçen kriterlere göre; takip eden yıl başında e-defter uygulamasına geçecektir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGeçmiş dönemde taksitlendirdiğimiz borçlarımızı 7256 sayılı kanun kapsamında yeniden taksitlendirebilir miyiz?
    Sonraki İçerikRaporlu olarak çalışan personelimizin SGK primini tam olarak yatırabilir miyiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz