Ana Sayfa Vergi 2020 yılına ve takip eden yıllara ait defter beratlarını Gelir İdaresi Başkanlığı’nın...

    2020 yılına ve takip eden yıllara ait defter beratlarını Gelir İdaresi Başkanlığı’nın sisteminde saklanması gerekmekte midir?

    458
    0
    09.10.2020 tarihinde yayımlanan e-Defter saklama kılavuzuna istinaden 2020 yılı defterlerinden itibaren e-defterlerin GİB portalında ya da anlaşmalı entegratörler üzerinden saklama zorunluluğu getirilmiştir. İlgili kılavuzda son yükleme tarihlerini de içermektedir. E-Defter saklanması ile ilgili bir zorunluluk varmıdır?

    E-defter saklama yükümlülüğü GİB tarafından kılavuz ile açıklanmıştır. Yani zorunlu bir uygulamadır. Başkanlık şu an için özel entegratör yetkilendirmesi yapmamış olup kendi sisteminde saklama yükümlülüğünün yerine getirilmesini istemektedir.


    Müşterim 01.01.2021 tarihinde zorunlu e deftere geçecek. E defter başvurusu yapıyorum daha önce e defter müracaatınız vardır, tekrar yapamazsınız yanıtı geliyor. E-defter kayıtlı firmalardan sorgulama yapıyorum, kaydınız yoktur yanıtı geliyor. E-deftere email gönderdim cevap gelmiyor. Telefonla arıyorum telefonu açan yok. Geçen sene müşterim yanlışlıkla e defter müracaatı yapmış, daha sonra dilekçe ve emaille sehven yaptığımızı bildirdik ve e defterden incelene sonu müracaatınız kabul edilmiştir cevabı geldi. Acaba bundan dolayımı bu şekilde bir hata cevabı geliyor. Nasıl bir yol izlemeliyim?

    Merhaba; Durumunuzu arz eden bir dilekçe ile Gelir İdaresi Başkanlığı’na başvuruda bulunmanız gereklidir. Aynı zamanda edefter@gelirler.gov.tr adresine e-posta olarak göndermenizi de tavsiye ederiz. 


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAvukatlar şube açabilirler mi?
    Sonraki İçerikSalgın yılında kartlı harcamalar ilk kez 1 trilyon lirayı geçti

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz