Ana Sayfa Duyurular 2020 yılı Eylül ayında deri sektörü ihracatı %11,1 oranında düşüş ile 131...

2020 yılı Eylül ayında deri sektörü ihracatı %11,1 oranında düşüş ile 131 milyon dolar olarak gerçekleşti

570
0

DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜMÜZÜN

2020 YILI OCAK-EYLÜL DÖNEMİ İHRACAT PERFORMANSI

2020 yılı Eylül ayında sektörümüzün ihracatı %11,1 oranında düşüş ile 131 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Anılan dönem itibariyle Türkiye’nin genel ihracatı ise %4,8 artışla 16,0 milyar dolar olarak kaydedilmiştir. Deri ve deri ürünleri ihracatımızın toplam ihracat içindeki payı Eylül ayında %0,8 olarak hesaplanmaktadır.

2020 yılı Ocak-Eylül döneminde ise, Türkiye’nin genel ihracatı %10,9 oranında düşerek 118,3 milyar dolar değerinde gerçekleşmiştir. Aynı dönemde Türkiye deri ve deri ürünleri ihracatında ise %22,7 oranında düşüş yaşanmış 988 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Deri ve deri ürünleri sektörümüzün toplam ihracattan aldığı pay ise %0,8 olarak kaydedilmiştir.

Aylar itibariyle, deri ve deri ürünleri ihracatımızda bir önceki yılın aynı ayına göre değişim aşağıdaki tabloda gösterilmektedir.

 

Belli Başlı Pazarlarımızda Deri ve Deri Ürünleri İhracatımızdaki Gelişmeler

Deri ve deri ürünleri ihracatımızda 2020 yılı Ocak-Eylül döneminde en önemli ihracat pazarımız, %11,1 düşüş oranı ile Almanya olmuştur. Bu dönemde Almanya’ya yapılan ihracatımız 83,7 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Almanya’nın Türkiye deri ve deri ürünleri ihracatından aldığı pay %8,5 olarak hesaplanmaktadır.

2020 yılının Ocak-Eylül döneminde %7,8 payı ile ikinci en önemli ihracat pazarımız Rusya olmuştur. Rusya’ya ülkemizden, geçen yılın aynı dönemine kıyasla %45,1 düşüş oranı ile 77 milyon dolarlık deri ve deri ürünleri ihracatı gerçekleştirilmiştir.

İtalya’ya 2020 yılı Ocak-Eylül döneminde 60,7 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirilmiş ve bu değer ile İtalya 3. sırada yer almıştır. Bu ülkeye yönelik ihracatımız 2020 yılı Ocak-Eylül dönemine kıyasla %36,2 oranında düşmüş ve İtalya’nın deri ve deri ürünleri ihracatımızdan aldığı pay %6,2 olarak hesaplanmıştır.

2020 yılı Ocak-Eylül döneminde Türkiye’den en çok deri ve deri ürünleri ihracatı yapılan ilk 10 ülke arasında İspanya’ya %3,8, Hollanda’ya ise %13,4 oranında ihracat artışı kaydedilmiştir.


Kaynak: İDMİB Verileri
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBebek arabası satışında uygulanacak KDV oranı nedir?
Sonraki İçerikİş göremezlik ödeneği alan personelimizin istirahatli olduğu günlerin bordro tahakkukunu nasıl yapmalıyız?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz