Ana Sayfa Vergi 2020 ve 2018 yıllarında hesaplanan KDV miz yok. Hangi beyanname türü ile...

    2020 ve 2018 yıllarında hesaplanan KDV miz yok. Hangi beyanname türü ile matrah artışında bulunmalıyız?

    466
    0

    7326 sayılı kanun kapsamında kdv matrah artırımı yapacağım. 2020 yılı ve 2018 yılı bazı dönemlerde hesaplanan KDV yok hangi beyannameyi kullanacağım?

    Konu ile ilgili olarak öncelikle aşağıdaki linkde bulunan Genel tebliği inceleyiniz.

    Tebliğde KDV artırımında hangi beyannamelerin nasıl verileceği örnekli olarak açıklanmıştır. 

    Konu ile ilgili olarak aşağıdaki linkde bulunan Genel Tebliği inceleyiniz. https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2021/06/20210614-17.pdf 

    Matrah artırımı ile ilgili kısa notlar; 

    1- Bütün dönemlere KDV beyannamesi vermiş ve dönemlerin hepsinde hesaplanan KDV tutarı olanlar 5/3-a türünden bildirimde bulunacaksınız. 

    2- Bütün dönemlere KDV beyannamesi vermekle birlikte her dönemde hesaplanan KDV’si olmayanlar 5/3-b3 türünden bildirimde bulunacaksınız. Sadece bir dönemde hesaplanan KDV’si olmayanlar da bu kapsamdadır. 

    3- Bütün dönemlerde KDV beyannamesi vermekle birlikte her dönemde hesaplanan KDV’si olmayanlar gelir/kurum yönünden matrah artımı yapmak ve gelir/kurum yönünden esas aldıkları matrahın %18 ile beyan edilen hesaplanan kdv tutarları için o yıla ait oranın çarpılması sonucu bulunan tutarı karşılaştırmak ve yüksek olanı üzerinden KDV artırımı yapmak zorundadır. 

    4- Yıl içinde işe başlayanlar yukarıdaki esaslar dahilinde KDV artırımı yapmak zorundadır. 


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİkinci el otomobil ticareti yapan bir mükellef nihai tüketiciden aldığı aracın satışında özel matrah uygulamasından faydalanabilir mi?
    Sonraki İçerikStopaj Oranları – GVK madde 94

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz