Ana Sayfa Vergi 2020 Şubat Muhtasar SGK beyannamesini MUHSGK’yı seçerek mi göndereceğiz?

2020 Şubat Muhtasar SGK beyannamesini MUHSGK’yı seçerek mi göndereceğiz?

899
0

Şubat dönemi MUHTASAR Beyanname bildirimi için beyanname düzenleme programında yer alan MUHSGK beyannamesini seçip öyle mi işlem yapmamız gerekiyor?

Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi ile sadece vergi kesintilerine ilişkin bilgiler beyan edilecek. (MUHSGK kod 1003A)

 

Bir firmada bağlı SMMM olarak çalışmaktayım. Firmamız muhtasar beyannamelerini 3 aylık sistemle vermekteydi. Ancak Muhtasar Prim Hizmet Beyannamesine geçileceği için Muhtasar Beyannamelerimizi aylık sistemde vermek için dilekçe verdik ve Vergi Dairesi aylığa çevirmiş. Ancak Ocak ve şubat ayları için Muhtasar Prim Hizmet beyannameleri ertelenip eski sistemde verileceği için biz Muhtasarımızı nasıl vereceğiz. BDP programında aylık eski Muhtasar Beyanname göremedim.

MUHSGK Formatın dan 1003A beyannamenin sadece Vergi ile ilgili olan bölümler kullanılır. SGK bölümü doldurulmaz.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikOrganize Sanayi Bölgelerindeki Firmalar Belediyelere Tabela Vergisi Öder mi?
Sonraki İçerikKorona Virüs Hastalığının Önlenmesi için Vergilerinizi Kredi Kartı ile Sistemden Ödeyebilirsiniz

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz